marți, 24 mai 2016

Reclame si afise din perioada interbelica



Florin Dumitrescu


Cercul Militar National, Bucuresti


25 mai 2016





    Maine, 25 mai, ora 19:00, vă invităm la conferinţa despre Reclame si afise din perioada interbelica cu scriitorul Florin Dumitrescu.
    Evenimentul are loc la Cercul Militar Naţional (Sala Cinema), iar intrarea este liberă.
   "Ce va propunem, la aceasta conferinta, este o incursiune rapida in istoria publicitatii in Romania. Vom afla cum s-au dezvoltat primele anunturi si cum au aparut, la noi, primele agentii.
   Cine reprezenta, pe-atunci, publicul caruia i se adresau aceste reclame si cum consuma? Cine erau creatorii acelor mesaje superbe care se adresau, uneori, strict oamenilor ce locuiau pe strada pe care comerciantul isi desfasura activitatea?


   Ne mira, ne amuza si, uneori, ne induioseaza discursurile acestea ce te indeamna, mai direct sau mai pe ocolite, sa devii clientul unui singur palarier, sa bei numai un anumit sortiment de apa minerala, sa apelezi cu incredere la o cana de <socolata> marca <X> pentru redobandirea bunei dispozitii.
   Nu vom uita nici de micii negustori care colindau cu cobilitele pe strazi sau in piete prezentandu-si zgomotos si creativ produsele. Poate ca mai degraba in mesajul lor ne putem regasi azi." 
(Florin Dumitrescu)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu