miercuri, 18 mai 2016

O veste buna!




Muzeul Ceasului Nicolae Simache


Ploiesti


20 mai 2016




   Muzeul Ceasului Nicolae Simache Ploiești, unic în rețeaua muzeală din România, înființat în anul 1963 de ctitorul muzeelor prahovene, profesorul Nicolae Simache, secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, revine în peisajul cultural prahovean și național joi, 19 mai 2016, ora 11:00, prin vernisarea noii expoziții permanente, în edificiul emblematic pentru municipiul Ploiești, din strada Nicolae Simache nr. 1.
    Clădirea muzeului, monument istoric de la sfârșitul secolului al XIX-lea, a fost restaurată cu fonduri nerambursabile, sub egida Consiliului Județean Prahova, în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor – Poli urbani de creștere.
   Tematica expoziției valorifică, într-o manieră modernă, o mare parte a patrimoniului de excepție al muzeului, în baza unui proiect științific și muzeotehnic adecvat noilor concepte și tendințe expoziționale ale muzeografiei europene de profil.
  Timpul se scurge constant și sigur, dar un scurt popas în lumea fascinantă a orologeriei oferă publicului vizitator prilejul de a admira principalele tipuri de ceasuri, care ilustrează evoluția secolului al XX-lea și incită la descoperirea de informații noi ale acestui domeniu, prin intermediul sistemelor și aplicațiilor interactive care întregesc tematica muzeului.
  Expoziția permanentă a Muzeului Ceasului Nicolae Simache Ploiești așteaptă publicul interesat de valențele multiple ale domeniului său valorificator, la sediul acestuia, din Ploiești, str. Nicolae Simache nr. 1, începând cu data de 20 mai 2016, de marți până duminică, între orele 9:00-17:00.
***Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Prahova

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu