duminică, 15 mai 2016

Noaptea Europeană a Muzeelor
Muzeul Judetean de Etnografie si al Regimentului de Granita


Caransebes


21 mai 2016

   Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă din Caransebeş, cu sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ministerului Culturii şi Comunicării din Franţa și Reţelei Naţionale a Muzeelor din România organizează sâmbătă, 21 mai 2016, Noaptea Europeană a Muzeelor, eveniment ajuns la cea de-a XII -a ediţie, în intervalul orar 18:00 - 05:00.
   Această manifestare culturală de mare amploare se desfăşoară atât la nivel naţional cât şi internaţional, la acest eveniment înscriindu-se muzee din ţară şi străinătate.
    Anul acesta sub egida Muzeului Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș se va realiza un circuit expozițional care cuprinde un număr de trei expoziții: Casa pădurarului de la Marga, expoziția itinerantă Eros și sexualitate în Dacia Romană (are o tematică exotică, înfățișând publicului piese deosebite descoperite în Dacia Romană. Scopul acesteia este de a arăta tendințele sculpturale în perioada romană și de a înfățișa publicului natura umană a zeităților din panteonul greco – roman, dar în același timp și reprezentarea idealului uman suprem, prin expresia nudității divine.) și expoziția Generalul Ioan Dragalina (va prezenta publicului documente și obiecte personale ale Eroului de la Jiu, născut în Caransebeș, care a luptat pentru unitatea națională a tuturor românilor, fiind în fruntea Armatei I Române a reușit să oprească ofensiva germano – austro – ungară în România. Totodată, expoziția marchează împlinirea a 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial, războiul pentru realizarea României Mari).
   Rolul acestui circuit muzeal este de a face cunoscută istoria specifică Banatului de Munte din perioada Antichității până în prezent.
  Prin urmare, în intervalul orar: 18:00 (21 mai 2016) - 05:00 (22 mai 2016), cei interesaţi vor putea vizita expoziţii ce conturează istoria Banatului Montan.
  Informaţii suplimentare legate de expoziţiile incluse în programul aferent Nopţii Europene ale Muzeelor le puteţi găsi accesând următoarele link-uri: http://noapteamuzeelor.ro/, www.muzeul-caransebes.ro sau pe pagina de facebook a instituţiei de cultură: https://ro-ro.facebook.com/muzeul.caransebes.
Atmosfera va fi completată cu muzică de toate genurile şi tradiţionalii mici de Deva.
Intrarea este liberă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu