miercuri, 4 mai 2016

Muzicalitatea matematică a poeziei




Biblioteca Nationala a Romaniei


Bucuresti


10 mai 2016





    Biblioteca Națională a României, în parteneriat cu Facultatea de Limbi și Literaturi Străine și Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității din București, organizează un nou eveniment literar: Muzicalitatea matematică a poeziei ce va avea loc marți, 10 mai 2016, ora 17:00, în sala Mircea Vulcănescu.
    Evenimentul este organizat în cadrul proiectului coordonat de prof. univ. dr. Elena Liliana Popescu de la Facultatea de Matematică și Informatică și lect. univ. dr. Dușița Ristin de la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea din Bucureşti și este a treia întâlnire din Seria de întâlniri poetico-matematice Poezie și Adevăr.
   Prezintă: prof. univ. dr. Anca Irina Ionescu, prof. univ. dr. Liviu P. Dinu și prof. univ. dr. Elena Liliana Popescu.
Evenimentul se va încheia cu o lectură poetică.
   Vor participa profesori, cercetători, studenți, elevi și alți iubitori de poezie de diferite profesii și vârste.
   Primele două întâlniri au avut loc în luna martie, de Ziua Internaționale a Poeziei, când au fost prezentate patru volume de poezie multilingve semnate de prof. univ. dr. Elena Liliana Popescu și în luna aprilie, un eveniment în Anul Shakespeare, Arta shakespeareană a cuvântului. Sonetele.  Următoarele întâlniri în cadrul proiectului Poezie și Adevăr vor avea loc pe 30 mai și, respectiv, pe 20 iunie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu