joi, 14 aprilie 2016

Sărbătoarea Bojdeucii




Muzeul Ion Creanga


Iasi


editia a 49-a, 17 aprilie 2016





   Muzeul Național al Literaturii Române Iași organizează duminică, 17 aprilie 2016, ediția cu numărul 49 a programului cultural Sărbătoarea Bojdeucii. Evenimentul va începe la ora 10:00 și se va desfășura la Muzeul Ion Creangă.
   În cadrul Sărbătorilor Bojdeucii va avea loc ceremonia de decernare a premiilor Concursului Naţional Ion Creangă de creaţie literară – POVEŞTI, ediția a XXIV-a. Anul acesta, la concurs au fost înscrise 69 de lucrări la secțiunea Copii și 50 de lucrări la secțiunea Adulți.
    Juriul care a evaluat lucrările este format din Mirel Cană (președinte), alături de Carmelia Leonte și Cătălin Mihai Ștefan (membri). Rezultatele concursului vor fi afișate pe muzeulliteraturiiiasi.ro în cursul acestei săptămâni.
     De asemenea, va avea loc lansarea volumului al XVII-lea al antologiei Poveștile de la Bojdeucă, apărut la Editura Muzeelor Literare, ce cuprinde poveștile câștigătoare la ediția de anul trecut a concursului.
    Tot duminică se va inaugura expoziția de afișe Evenimente și personalități la Bojdeucă (1972-2016), iar Palatul Copiilor Iași va oferi un spectacol. La acest eveniment, elevii de la Palatul Copiilor Iaşi vor susţine un spectacol alcătuit din momente teatrale (coordonatori profesorii Ana Hegyi şi Andreia Macarov) şi muzicale (coordonatori profesorii Gabriela Nechita, Paul Şerban, Claudia Martinică, Cristina Cozma).
Invitatul special al evenimentului va fi actorul Petru Ciubotaru.
   Sărbătoarea Bojdeucii, ediția a 49-a, este sponsorizată de Carrefour Felicia. Coordonatorii evenimentului sunt Camil Iercan, Diana Leonte, Camelia Macoveschi, Niculina Purcaru și Valentin Talpalaru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu