sâmbătă, 23 aprilie 2016

Icoana între bizantin și gotic




Arta plastica contemporana romaneasca


Lucian Oprea


Muzeul Judetean de Arta Prahova Ion Ionescu-Quintus, Ploiesti


26 aprilie 2016






COMUNICAT DE PRESĂ

    Marți, 26 aprilie 2016, la ora 17:00, va avea loc la Muzeul Judeţean de Artă Prahova Ion Ionescu-Quintus, din Ploieşti, B-dul Independenţei nr.1, vernisajul expoziţiei Icoana între bizantin și gotic a artistului Lucian Oprea.
    "Expoziția artistului plastic ploieștean Lucian Oprea, găzduită de Muzeul Județean de Artă Prahova Ion Ionescu-Quintus este rodul unei îndelungate experiențe în domeniul iconografiei ortodoxe. Așa cum spunea poetul Mihail Eminescu <credința zugrăvește icoane-n biserici>, credința artistului aduce în fața iubitorilor de frumos, chipuri de sfinți, realizate în tehnica marilor iconografi ai acestui neam. Arta sa răspândită în țară și străinătate, apreciată de foarte mulți oameni, este o dovadă a faptului că, la începutul unui secol în care știința este atotputernică, există artiști care ne amintesc de o lume spirituală de care nu putem să ne desprindem." (Victor Adam, Colecționar de artă)
    Lucian Oprea, născut în 1963 la Ploiești, face studii libere artistice de desen, pictură și sculptură, iar în 2004 devine membru colaborator al UNAP Ploiești.
   Participă la lucrări de restaurare de pictură murală la importante monumente prahovene, cum ar fi: Biserica Sf. Trei Ierarhi Filipeștii de Pădure, Biserica Adormirea Maicii Domnului Mărgineni, Biserica Adormirea Maicii Domnului, Mănăstirea Sinaia, Biserica Sf. Ioan Botezătorul, schitul Prodromu din Sf. Munte Athos, Grecia; are lucrări de restaurare și realizare de elemente decorative arhitecturale din ipsos și fațade clădiri, cum ar fi: Casa cu grifoni Câmpina, Prahova.
Participă la Tabăra Internațională de creație plastică Vasile Grigore Hârsa, comuna Plopu, Prahova, în 2015.
   Are lucrări iconografice în colecții particulare în: România, Italia, Spania, Grecia, Canada, SUA, Ungaria
   Pentru detalii, vă stă la dispoziţie Departamentul de Servicii educative, Relaţii Publice şi Documentare din cadrul Muzeului Judeţean de Artă Prahova Ion Ionescu-Quintus
Tel.: 0244 52 22 64, fax: 0244 511375, e-mail: office@artmuseum.ro
***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu