miercuri, 20 aprilie 2016

Holocaustul si Victoria asupra fascismului




Centrul Rus de Stiinta si Cultura


Palatul Parlamentului, Bucuresti


5 mai 2016





    Joi, 5 mai, de la ora 17:00, Centrul Rus de Știință și Cultură vă invită la Palatul Parlamentului, în sala C.A. Rosetti, unde va avea loc o serie de manifestări culturale dedicate Holocaustului și victoriei asupra fascismului.
   În cadrul programului va avea loc vernisajul expoziției de fotografie și documente selectate din arhivele de stat din Rusia, materiale care au fost puse la dispoziție de Ministerul Apărării al Federației Ruse, de Comitetul pentru Relații Internaționale Sankt-Petersburg. În holul central de la Palatul Parlamentului vor fi expuse 60 de documente foto. De asemenea, elevi de la Școala de pe lângă Ambasada Rusiei în România, liceul Hristo Botev și liceul Lauder-Reut vor recita poezia Jdi minia (Așteaptă-mă) de K. Simonov, în trei limbi (rusă, română și ivrit).
    Programul artistic va vi susținut de invitatul special, Ansamblul Folcloric de Stat Rossia, înființat de Liudmila Zîkina, de Ansamblul de Dans Ciubcik, Bucharest Klezmer Band și interpreta Georgiana Maria Chiriță. Artiștii vor interpreta cântece din anii de război, romanțe și cântece populare rusești extrem de răspândite.
    Evenimentul este organizat de Ministerul Culturii Federației Ruse, Centrul Rus de Știință și Cultură, Comunitatea Rușilor-Lipoveni din România și Uniunea Comunităților Evreiești din România. Partenerii evenimentului sunt: Ambasada Rusiei în România, Ambasada Israelului în România, Camera Deputaților a Parlamentului României. La eveniment vor participa veterani membri ai Uniunii Veteranilor Moscova și ai Asociației Veteranilor din România.
Participarea se face pe bază de rezervare:
***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu