luni, 18 aprilie 2016

Cu primăvara de la Iaşi la Campina




Arta plastica contemporana romaneasca


David Alexandru


Casa de Cultura Municipala Geo Bogza, Campina


23 aprilie - 3 mai 2016






COMUNICAT DE PRESĂ

   Asociaţia Centrul de Promovare Turistică Iaşi anunţă că începând cu data de 1 aprilie 2016, artistul plastic David Alexandru -10 ani din Iași a fost primit ca membru al Uniunii Artiştilor Plastici-Sucursala Câmpina.
   Cu această ocazie, Uniunea Artiştilor Plastici –Sucursala Câmpina organizează o expoziţie cu lucrări ale lui David, expoziţie ce va avea loc la Casa de Cultură Municipală Geo Bogza din Câmpina, în perioada 23 aprilie-3 mai 2016.
   Vernisajul expoziţiei , intitulată Cu primăvara de la Iaşi la Campina, va avea loc în data de 
23 aprilie 2016, ora 11:00 şi va fi prezentat de D-na Amalia Suruceanu, în calitate de Preşedinte al Uniunii Artiştilor Plastici –Sucursala Câmpina.
   În acest fel, Turnul Golia, locul unde David a avut prima sa expoziţie acum 3 ani şi locul unde a avut cele mai multe expoziţii în Iaşi pleacă şi el în mod simbolic şi imaginar, împreună cu David, să salute Campina şi pentru a-i purta noroc lui David şi de aceea se află pe afişul acestei expoziţii.
   Asociaţia Centrul de Promovare Turistică Iaşi a editat cu această ocazie un nou album de prezentare a celor mai noi lucrari ale lui David, un exemplar al acestui album va ajunge la Câmpina, ca un dar oferit din partea lui David și a Turnului Golia.
   David este deja un artist complet şi consacrat şi facem această afirmaţie pentru că iată sunt străini care îi apreciază talentul şi valoarea , în persoana d-lui Nima Rezaei, medic iranian , fondator şi preşedinte al Festivalului Internaţional de Pictură pentru Pacienţii Copii.
   În 2015, David a fost invitat în Iran , la Tehran în perioada 4-11 octombrie să participe în calitate de concurent la prima ediţie a acestui Festival Internaţional. La acest festival s-au primit 900 de lucrări ale copiilor din 26 de țări din toată lumea, lucrările selectate au făcut parte din expoziții simultane în 30 de orașe din lumea întreagă. În urma acestei participări, David a obţinut premiul I.
Ca urmare , în 2016, în luna octombrie, la a doua ediţie a acestui festival, care va avea loc la Budapesta, David a fost invitat în mod oficial, să facă parte din juriul competiţiei. 
    De asemeni, tot Dl. dr. Nima Rezaei (Iran) i-a oferit lui David calitatea de Ambasador al Romaniei, la Festivalul Internaţional de Pictură pentru Pacienţii Copii.
***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu