miercuri, 13 aprilie 2016

Colaj DadA. Alături de tineri cu și despre DadA




Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti


Bucuresti


16 aprilie 2016





   Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti organizează sâmbătă, 16 aprilie, începând cu ora 12:00, Sala de sticlă, manifestarea culturală Colaj DadA. Alături de tineri cu și despre DadA la Muzeul Satului, prilejuită de împlinirea a 120 de ani de la naşterea lui Tristan Tzara, co-fondatorul mişcarii culturale Dada. Acțiunea face parte atât din programul Întalniri memorbile. Mari personalitati romanesti, cît și din programele de educaţie muzeală.
    Poet şi eseist, Tristan Tzara, pe numele său adevarat Samul Rosenstock, s-a născut la Moineşti, judeţul Bacău. Este revoltat de tragedia Primului Război Mondial şi se află sub influenţa Simbolismului pentru care scrie la revista Simbolul, sub binecuvîntarea lui Al.Macedonski, cu pseudonimul S.Samyro. Emigrează în Elveţia unde va crea curentul cultural Dada. Ca o revoltă totală a tot ceea ce se întâmplă în ţară îşi va schimba și numele în Tristan Tzara, asta însemnând Tristă Ţară. Abordeaza stilul unei poezii moderne, nonconformiste, lipsite de orice canon al construcției operei literare, poezia – colaj, fără logică, cu spaţii decupate din revistele şi ziarele vremii.
    În cadrul proiectului Colaj DadA. Alături de tineri cu și despre DadA la Muzeul Satului vor avea loc momente de muzică și poezie, ateliere – colaj de poezie, imagini și măşti. Vor participa elevi de la Colegiul de Arhitectură N.Socolescu din Bucureşti, studenţi ai Facultății de Geografie a Universitaţii Hyperion din Bucureşti, un grup de copii de la atelierul de pictură coordonat de artistul plastic Ana Mirela-Anghel .
    Colajul își propune folosirea termenilor etnografici, fiind propriu spaţiului unde se desfaşoară evenimentul. De la o joacă de copii, împreună putem realiza un set de colaje care să aducă în prim plan creativitatea tinerilor de astăzi.
    Vă așteptăm pe toți cei atrași de fenomenul avangardei să realizăm împreună un colaj la Muzeul Satului!

Mai multe informaţii:
Biroul Pograme culturale 021 317 91 03 / int. 191
Biroul Relații Publice 021 317 91 03 / int. 178
Coordonator: Adrian Lupeș 0723 215 418
 ***http://www.autentici.ro/evenimente/colaj-dada.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu