miercuri, 27 aprilie 2016

ab antiquo




Arta plastica contemporana romaneasca


ZuZu Caratanase


Galeriile de Arta Alfa, Bacau


 27 aprilie - 18 mai 2016





   ZuZu CARATĂNASE pe numele real Caratănase Răzvan-Constantin (n. 1985, Tulcea) este artist plastic, cadru didactic la Universitatea Națională de Arte București, curator de artă contemporană și doctor în arte vizuale. Un palmares bogat de expoziții, distincții, recunoașteri naționale și internaționale îl prezintă ca pasionat de xilogravură și de păstrarea acestei tehnici din vechime - "ab antiquo”, care o cultivă și studenților.
     În paralel este invitat să susțină cursuri de scurtă durată, prelegeri, workshop-uri în diferite centre de educare artistică: Universitatea Konstantin Preslavsky din Shumen (Bulgaria), Academia de Arte Frumoase Albertina din Torino (Italia) și Academia de Arte Frumoase din Tournai (Belgia); este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, membru al Uniunii Gravorilor și Litografilor din Budapesta (Ungaria) și membru al grupului artistic 6 × 6, membru în Consiliul de conducere al Filialei Grafică București din cadrul Uniunii Artiștilor Plastici din România și Director de proiect al Bienalei Naționale de Artă Contemporană Aegyssus Tulcea, al Bienalei Naționale de Gravură Contemporană Danubius Tulcea și al Salonului Gravorilor Octavian Penda, București. 
   Multe din lucrările semnate de artistul Zuzu Caratănase fac parte din colecții particulare, muzeale și instituționale din țară și străinătate: Centrul Artiștilor Voix Visuelle, Ottawa (Canada); Muzeul De La Cultura Del Vino, La Rioja (Spania); Cabinetul de Stampe Triennial Print Cabinet, Chamalierès (Franţa); Muzeul Internațional Homour And Satire In The Arts, Gabrovo (Bulgaria); Muzeul de Artă Contemporană Inter-Art, Aiud; Muzeul Judeţean de Artă Ion Ionescu-Quintus, Ploieşti; Muzeul de Artă, Târgovişte; Muzeul de Artă, Tulcea.
   Expoziția are drept scop marcarea unor aspecte din trecutul artelor plastice, contribuția acesteia în actualitate, păstrarea și adaptarea la contemporaneitate a unei vechi tehnici artistice. De asemenea, stimulează la reflecție și oferă perspectivă asupra alcătuirii şi semnificaţiei colecţiei.
Expoziția poate fi vizitată în perioada 27 aprilie - 18 mai 2016.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu