marți, 8 martie 2016

Viața soldatului pe Frontul de Est (1941-1944)




Facultatea de Istorie, Universitatea Bucuresti


16 martie 2016






    Asociația Redescoperă Istoria, în parteneriat cu Asociația Studenților la Istorie Dacia, vă invită la conferința Viața soldatului pe Frontul de Est (1941-1944).
    În timpul conferinței vor avea loc prezentări de echipament, armament și uniforme utilizate de combatanții din ambele tabere: Axa și Aliații.
    În urmă cu 75 de ani, pe 22 iunie 1941, trupele Axei au invadat Uniunea Sovietică. În România, ordinul "Ostași, Vă ordon: Treceți Prutul!” a fost salutat cu entuziasm de către populație. În afara motivelor geopolitice care au contribuit la intrarea României în cel de-Al Doilea Război Mondial, în cadrul conferinței va fi prezentată și viața soldatului aflat uneori fără voia sa pe câmpul de luptă.
     Frontul de Est a reprezentat cel mai important câmp de luptă din Europa celui de-Al Doilea Război Mondial. În mijlocul evenimentelor nu s-au aflat generalii, ci simpli soldați, care au decis cursul războiului.
     Conferința Viața soldatului pe Frontul de Est (1941-1944) face parte din programul Ore de Istorie Vie inițiat de către Asociația Redescoperă Istoria.
 Vă așteptăm la eveniment pentru a redescoperi istoria, așa cum a fost!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu