luni, 7 martie 2016

Simpozionului Internaţional de Arheologie şi Istorie In Memoriam Constantini Daicoviciu
Muzeul Judetean de Etnografie si al Regimentului de Granita


Baile Herculane


editia a XLII-a, 9 - 12 martie 2016    Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş, cu sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin şi al Ministerului Culturii, va organiza cea de-a XLII - a ediţie a Simpozionului Internaţional de Arheologie şi Istorie In Memoriam Constantini Daicoviciu. 
Tema din acest an a acestei manifestări este Viata de dupa … nastere, razboi, casatorie.
   Principalul scop al evenimentului este de a prezenta şi discuta ultimile cercetări asupra tematicii vieții de după naştere, război, căsătorie ... şi de a sublinia aspectele evoluţiei istorice conform următoarelor domenii:
1.         Arhelogie
2.         Studii clasice
3.         Istorie
   Simpozionul se va desfăşura în perioada 9 – 12 martie 2016, în stațiunea Băile Herculane. În cadrul evenimentului ştiinţific vor fi prezenţi un număr record de participanţi, istorici şi cercetători de la centre universitare din ţară şi din străinătate (Serbia, Franţa, Polonia, Bulgaria, Croaţia, Grecia și Kosovo) alături de specialişti din muzee şi centre de cercetare din țară.
    Deschiderea oficială va avea loc joi, 10 martie 2016, ora 12:00, în incinta Hotelului Roman, situat pe strada Romană, Nr. 1.
   Prin numărul de participanţi şi prin valoarea comunicărilor, această manifestare este cea mai importantă reuniune ştiinţifică din partea de vest a ţării.
Programul manifestării cuprinde și o excursie tematică la Cazanele Dunării.
***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu