vineri, 4 martie 2016

Romanii si Marele Razboi




Prezente romanesti peste hotare


Rignano Flaminio, Italia


5 - 19 martie 2016


 


   Sambata, 5 martie 2016, ora 12:00, in Sala de Consiliu din cadrul Primariei din Rignano Flaminio va avea loc inaugurarea expozitiei foto-documentare cu titlul I Romeni e la Grande Guerra/Romanii si Marele Razboi. Evenimentul este organizat de Administratia comunala din Rignano Flaminio si Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia, alaturi de Ambasada Romaniei in Republica Italiana si in colaborare cu Museo Centrale del Risorgimento - Complesso del Vittoriano, Associazzione Pro Loco din Rignano Flaminio, Muzeul National de Istorie a Romaniei, Arhivele Nationale ale Romaniei si Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca.
    Prin aceasta expozitie, organizata si in localitatea Rignano-Flaminio cu ocazia implinirii a peste o suta de ani de la declansarea primului mare conflict mondial, Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia si Ambasada Romaniei din Italia, in colaborare cu Museo Centrale del Risorgimento-Complesso del Vittoriano, au decis sa rememoreze importanta participarii romanilor, expunand peste patruzeci de imagini de epoca printre care se afla documente de arhiva, fotografii, ilustratii si articole de presa din acele timpuri.
    La inaugurare vor fi prezenti domnul Dan Stoenescu, Ministru delegat pentru Relatiile cu Romanii din afara granitelor, doamna Sandra Pralong, Consilier de Stat, Administratia Prezidentiala - Departamentul pentru Relatia cu Romanii din afara granitelor, doamna Ana Maria Patru, Presedintele Autoritatii Electorale Permanente din Romania, doamna Dana Manuela Constantinescu, Ambasadorul Romaniei in Republica Italiana si domnul Fabio Di Lorenzi, Primarul orasului Rignano Flaminio, alaturi de Vincenzo Marcorelli, Director pentru Politici Culturale din cadrul Primariei orasului Rignano Flaminio.
   "Aceasta manifestare reprezinta o importanta ocazie de integrare si socializare, si mai ales de promovare si cunoastere a culturii romane in cadrul comunitatii noastre rignanese, ilustrand in acest caz sacrificiul uman al poporului roman de-a lungul istoriei." Fabio Di Lorenzi, Primarul orasului Rignano Flaminio.
    Expozitia va ramane deschisa publicului pana in data de 19 martie a. c., in Sala de Consiliu a Primariei orasului Rignano Flaminio (Piazza IV Novembre 1, Rignano Flaminio). Intrarea libera. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu