marți, 8 martie 2016

Povestile fabricilor




Centrul Cultural Ambasada


Timisoara


8 - 22 martie 2016





   Institutul Francez din Timişoara a invitat-o pe artista fotograf Floriane Spinetta în rezidenţă, pentru a lucra cu studenţi de la Facultatea de Arhitectură şi Urbanism şi Facultatea de Artă şi Design din Timişoara în cadrul unui workshop.
   Vernisajul expoziţiei este marţi, 8 martie, ora 18:00.
   Prin aproprierea subiectului, prin forţa detaliului, în cadrul unei munci în echipă, artista împreună cu studenţii au reflectat asupra acestei stări de fapt. Rezultatul acestor reflectări va putea fi admirat în cadrul expoziţiei de grup (fotografie, video, desen, instalaţie) în perioada 8-22 martie 2016, la Centrul Cultural Ambasada.
   Element central al vieţii din Timişoara, industria a animat viaţa cotidiană a mii de muncitori timp de două secole şi a modelat un peisaj urban aparte pe care se cuvine să-l păstram şi să-l punem în valoare.
   Cosmopolit, când la graniţele Imperiului Austro-Ungar, când punct de ancorare la vestul României contemporane, oraşul, de tradiţie comercială începând cu secolul al XVIII-lea, a văzut organizându-se în jurul său o viaţă industrială intensă, dând naştere unui remarcabil patrimoniu, unic în România.
***E Cultura Mediac

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu