luni, 7 martie 2016

Păsări și flori de pe valea Barcăului




Muzeul Judetean de Istorie si Arta Salaj


Zalau


9 martie 2016





    Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, împreună cu Consiliul Județean Sălaj, îi invită pe toți iubitorii de cultură la o nouă expoziție.
    Expoziția Păsări și flori de pe valea Barcăului valorifică cercetări etnografice de teren din zona Barcăului, într-un mediu multietnic - români și maghiari. Sunt expuse piese din colecțiile particulare a două colecționare locale: Ligia Alexandra Bodea (țesături românești) și Posta Rosza (țesături maghiare), în mod special textile de interior (șterguri, lipideauă – cerceafuri, fețe de masă, fețe de pernă, țoale – cuverturi, păretare - textile decorative).
     Expoziția îmbină tradiția satului sălăjean cu preluarea simbolurilor culturale în modernitate, pentru că expune alături de piese autentice din cultura țărănească locală și mici obiecte realizate de copiii de la Școala Simion Bărnuțiu din Zalău, în ideea ca întregul demers să fie dedicat zilei de 8 Martie. Expun elevi din clasele I C (Mihaela Urs), I D (Adriana Șut), II C (Florentina Ciunt) și III A (Daniela Bejan).
    Vernisajul expoziției va avea loc în data de 9 martie, ora 11:00, la Secția de Istorie a Muzeului.
Discuțiile vor fi purtate la dezbaterea cu tema Tradiție și modernitate pe valea Barcăului, la care sunt invitați să participe specialiștii din domeniu, elevii din proiectele educaționale și publicul prezent la vernisaj.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu