joi, 3 martie 2016

Emoţia Balcicului




Arta plastica contemporana romaneasca


Corneliu Dragan-Targoviste


Elite Art Gallery, Bucuresti


7 - 21 martie 2016






     În perioada 7 – 21 martie, Elite Art Gallery vă aşteaptă la expoziţia personală aniversară a artistului Corneliu Drăgan-Târgovişte, intitulată Emoţia Balcicului.
    Deschiderea oficială a expoziţiei se va ţine pe data de 7 martie, ora 18:00. În pragul primăverii şi în preajma sărbătorilor dedicate femeii, evenimentul organizat oferă publicului un Suvenir de Martie încărcat de emoţie. Întrucât vernisajul se ţine în ajunul Zilei Internaţionale a Femeii, în cadrul evenimentului se va organiza o tombolă dedicată doamnelor şi domnişoarelor. În urma extragerii pictorul va oferi trei lucrări de acuarelă, realizate și dedicate cu precădere acestui eveniment. Expoziţia reuneşte peisaje, flori şi naturi statice ce reuşesc să transmită prin măiestria execuţiei o frumuseţe sublimă.
     "Criticile scrise de-a lungul anilor plasează numele pictorului Corneliu Drăgan-Târgovişte sub semnul unui acuarelist de excepţie. Lucrările încărcate de emoţia Balcicului poartă misterul unor transparenţe la graniţa dintre văzut şi nevăzut sau realitate şi poezie. Lumina care se strecoară printre picăturile de apă se aşterne pe hârtie în manieră impresionistă. Peisajul, cu o sporadică prezenţă a figurativului, traduce intensitate artistică și încărcătura cromatică a unor instantanee fotografice. Detaliile reuşesc să reflecte caracteristicile arhitecturii orientale şi să creeze un stil nou, plin de fantezie, veselie şi căldură. Jocul de lumini care se aşterne pe cornişe, calcane impresionante, decoraţiuni sculptate şi ferestre transmit atmosfera feerică a Coastei de Argint. Peisajul citadin însoțit de întinderi cu o natură luxuriantă reflectă o semisolitudine populată cu oameni ușor de zărit, cu o rețea de drumuri și case desprinse parcă de terestru. Această poezie picturală, cu elemente împrumutate din pictura olandeză din secolul al XVIII-lea prezintă marea calmă sau răvășită în preajma țărmului cu o natură îmbelșugată sau a portului aglomerat de bărcile pescarilorˮ. (Ana Neagoe, curator)

   Corneliu Drăgan-Târgovişte s-a născut pe data de 3 martie 1956 la Bucureşti. Artistul a făcut studii libere de pictură cu maestrul Horea Cucerzan şi desen cu sculptorul Iorgos Iliopolos. Începând cu anul 1981 artistul se remarcă pe plan naţional şi internaţional ca grafician, scenograf şi acuarelist de succes. În anul 2012 Corneliu Drăgan-Târgovişte participă la Shanghai Zhujiajiao Internaţional Watercolour Biennial din China iar în anul 2013 devine membru internaţional al Societăţii de Acuarelă din Birmingham, Marea Britanie. Retrospectiv, pe parcursul unui traseu artistic fructuos pictorul a avut numeroase expoziţii personale şi de grup, în ţară şi străinătate, având de asemenea lucrări în colecții din România şi din afara ţării.

     Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul 7-21 martie 2016, la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București

   Elite Art Gallery are drept scop promovarea artiștilor plastici contemporani, prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistică, abordări inovatoare ale artei moderne precum și ale unor valori deja consacrate. Asociația implementează proiecte în domeniul artelor vizuale, muzicii dar și proiecte educaționale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu