miercuri, 16 martie 2016

Dezbaterile CSIC




Centrul de Studii in Istoria Contemporana


Hotel Intercontinental, Bucuresti


22 martie 2016






   Prima dezbatere din anul 2016 organizată de Centrul de Studii în Istorie Contemporană și Fundația Konrad Adenauer România aduce în discuţie tema importanţei construirii unui Muzeu al Comunismului în România, având în vedere recentele dezbateri din spaţiul public. Evenimentul va avea loc marţi, 22 martie, la Hotel Intercontinental, sala Rapsodia, începând cu ora 18:00.
    Invitații sunt personalități cunoscute, care s-au implicat în dezbaterile cu privire la memoria regimului comunist din România. Aceștia vor fi dezvăluiți câte unul pe zi.
   Printre temele propuse pentru dezbatere se numără: În ce măsură este oportună iniţiativa construirii unui Muzeul al Comunismului în România? Care ar trebui să fie sursele de finanţare pentru un asemenea proiect? În ce cadru instituţional să fie muzeul realizat? Ce concepţie curatoriala ar fie cea mai bună? Care ar fi tipologia muzeală adecvată? Care ar putea fi tematica expoziţiilor din cadrul muzeului?
    Proiectul Dezbaterile CSIC îşi propune să pună pe agenda publică subiecte de istorie contemporană, tratate de o manieră obiectivă, oferind o platformă de discuție pentru experți și instituții publice din România, relevante în domeniu. Obiectivul dezbaterii este să construiască un cadru viabil pentru dialog, atât între societatea civilă şi instituţiile statului, cât şi între instituţii şi personalităţi publice ce pot avea viziuni diferite.

Intrarea este liberă. Vă așteptăm!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu