miercuri, 23 martie 2016

Descoperă România Sălbatică



Centrul Cultural Reduta


Brasov


1 aprilie 2016





   Centrul Cultural Reduta din Brașov are plăcerea să găzduiască în data de 1 aprilie, de la ora 18:00, lansarea unui serial documentar unic în acest moment în România. Fotograful Dan Dinu și videograful Cosmin Dumitrache au lucrat pentru acest serial mai bine de doi ani. 
   Descoperă România Sălbatică își propune să te poarte prin intermediul fotografiei, în unele dintre cel mai interesante zone ale țării, dar și să îți arate locuri mai puțin cunoscute, însă la fel de frumoase și pline de viață.
   Serialul vine ca o completare la proiectul România Sălbatică, o inițiativă a lui Dan Dinu în colaborare cu WWF (World Wide Fund for Nature). În cadrul acestui proiect au fost vizitate și fotografiate cele mai spectaculoase zone din parcurile naționale și naturale, iar imaginile rezultate sunt puse la dispoziția parcurilor și a ONG-urilor de mediu pentru o mai bună promovare a zonelor naturale de la noi din țară. Acesta este cel mai mare proiect de fotografie de natură realizat până acum în România.
   Dan a avut încă de la început în minte realizarea unui film documentar despre natura de la noi, însă totul a stagnat până când Cosmin și-a manifestat interesul să sprijine acest proiect. Cei doi au început să pună bazele NTD (Nature and Travel Documentaries) și au conceput acest serial documentar, care pe parcursul fiecărui episod vă va plimba printr-o altă zonă naturală deosebită. Dan este prezentatorul filmelor și pe lângă informații despre locurile vizitate, vă va da și multe sfaturi despre fotografie. Până în prezent este filmat un prim sezon, iar zonele prezentate sunt Mestecănișul de la Reci din Covasna, Delta Dunării, Valea Ialomiței din Parcul Natural Bucegi, Zona Padiș din Parcul Natural Apuseni și Masivul Ciucaș.
   Primul episod se lansează online odată cu acest eveniment și va putea fi urmărit pe  www.ntdfilm.ro începând cu 1 aprilie 2016. Celelalte episoade se vor lansa la interval de o lună.
   În cadrul evenimentului aveți ocazia să vădeți două episoade, cel pilot filmat în Mestecănișul de la Reci și cel din Delta Dunării. Lansarea se face în prezența autorilor și o să aveți astfel ocazia să aflați mai multe informații despre proiect și ce planuri mai au în continuare cei doi.
   Premiera va avea loc la Centrul Cultural Reduta din Brașov, aflat pe strada Apollonia Hirsher numărul 8, în 1 aprilie de la ora 18:00. Primul episod va fi disponibil și online, odată cu evenimentul.
   Pentru a vedea ce v-am pregătit, puteți vizualiza trailerul filmului aici 
Intrarea este gratuită.
***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu