marți, 9 februarie 2016

Săptămâna Culturală Venezueleană




Bucuresti


15 - 18 februarie 2016





    Cu sprijinul Muzeului Național al Țăranului Român, al Cinematecii Naționale Venezuelene și al Muzeului Național George Enescu, Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela la București organizează o Săptămână Culturală care se va desfășura între 15 și 18 februarie 2016.           
   Evenimentul va oferi publicului român și străin oportunitatea apropierii de variata și bogata cultură venezueleană.
   Săptămâna Culturală Venezueleană la București va fi lansată prin inaugurarea Expoziției de Pictură și Schițe ale talentatului și creativului artist plastic venezuelean, rezident în București, Humberto Miquilena, artist care își construiește o promițătoare carieră artistică în România.
Activitatea va avea loc la Muzeul Național al Țăranului Român, luni, 15 februarie, la ora 18:00.
    În continuare se va proiecta la Cinema Muzeul Țăranului - Studioul Horia Bernea, filmul venezuelean Samuel, o peliculă realizată în frumosul cadru al Anzilor venezueleni. Subiectul acestui film se derulează în jurul unei perechi de la sat, fără copii, care încearcă să conceapă un urmaș cu ajutorul unui medic cu puteri hipnotice. (75 min.)
    La finalul proiecției, asistența va putea să deguste o varietate de romuri și ciocolate venezuelene, considerate printre cele mai bune din lume. De asemenea, se va oferi o mostră de aperitive tipice venezuelene.
    Marți, 16 februarie, publicul român se va putea bucura de filmul Reverón, care ne dezvăluie fascinantul univers din jurul vieții marelui pictor venezuelean, Armando Reverón (105 min). În final, miercuri, 17 februarie, se va proiecta pelicula Azú, alma de princesa, ce relatează obsesia unui fermier venezuelean pentru noua sa sclavă, în timpurile coloniei spaniole (100 min.).
    Filmele vor fi proiectate la Cinema Muzeul Țăranului - Studioul Horia Bernea, la ora 18:00, în zilele menționate mai sus. Toate filmele vor beneficia de subtitrare în limba română și limba engleză. Intrarea este liberă.
    Eșantionul cinematografic selectat se va constitui într-o demonstrație a excelenței și maturități atinse de către cinematograful venezuelean pe durata ultimilor ani.
    Săptămâna Culturală Venezueleană va culmina joi, 18 februarie, cu un recitat susținut de excelenta pianistă româncă Victoria Spinei, din repertoriul muzicii tradiționale venezuelene, un omagiu adus celebrei pianiste venezuelene Teresa Carreño (1853-1917), recital susținut în Sala Cantacuzino a Muzeului Național George Enescu. Carreño a fost considerată cea mai mare pianistă a lumii în epoca sa și și-a împărțit viața între Caracas, New York și Paris.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu