miercuri, 17 februarie 2016

In Principio




Arta plastica contemporana romaneasca


Samir Mihail Vancica


U-Art Gallery, Bucuresti


18 februarie - 10 martie 2016





   U-Art Gallery are plăcerea să vă invite la expoziția personală de pictură In Principio a artistului Samir Mihail Vancica. Expoziția poate fi vizitată în perioada 18 februarie - 10 martie la galeria U-Art Gallery din București, situată la etajul 7 al cladirii Uzin Export (Blc. H3), pe Bld. Iancu de Hunedoara nr. 8. Vernisajul are loc joi, 18 februarie, la ora 18:30. Programul de vizitare este L-J 9:00-17:00, V 9:00-15:00, S 13:00-18:00.

In Principio se întemeiază pe interpretarea plastică a temei originii omului și a propriei mele naturi, transpunând în pictură căutări de auto-cunoaștere prin incursiuni în paradisul pierdut de protopărinți. Supoziția principală este că în mine, ca parte individuală, se reflectă întreaga umanitate, cu istoria și originea ei misterioasă. Legătura pe care o fac între primul eu și eul meu, între nașterea universului și formarea mea ca o conștiință vie care cuprinde întreaga lume în orizontul înțelegerii sale, este evidențiată prin ipostazierea mea în diferite reprezentări simbolice: crâmpeie dintr-un paradis imaginar, în care joc rolul lui Adam sau în care sunt prezentate imagini văzute prin ochii acestuia. O parte din imagini sunt înscrise cu versete sau sintagme din textul grecesc al Genezei, iar o altă parte din imagini exprimă printr-un limbaj pictural abstract fragmente din peisajul necartografiat al sinelui în care sondez, toate aceste imagini purtând pecetea unor căderi în imaginal și a unor scindări dialectice asumate.
    Alături de mine expune artistul vizual Maia Stefana Oprea o pictură semnificativă, care evocă sentimentul de nostalgie a originii și totodată de bucurie a existenței. Lucrarea Maiei, intitulată ,<Meira> - după numele fetiței noastre, reprezintă un răspuns clar și luminat la toate întrebările pe care le adresează seria mea de lucrări In Principio.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu