miercuri, 17 februarie 2016

Dragobetele - Ziua Indragostitilor la romani




Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti


Bucuresti


20 - 21 februarie 2016




   Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti vă invită sâmbătă și duminică, 20 - 21 februarie 2016, să iubiţi româneşte de Dragobete, program inclus în seria de evenimente dedicate Sărbătorilor tinereţii şi a începutului de primăvară.
  Sâmbătă, 20 februarie, începând cu ora 11:00, vom afla Povestea Dragobetelui utilizând teatrul… de umbre.
  Duminică, 21 februarie, Narcisa Cristina Mihai ne învaţă Descântecul de Dragobete iar grupul de datini şi obiceiuri Cucii, din comuna Brăneşti, judeţul Ilfov, ne anunţă cu surle şi trâmbiţe că ei sunt “Vestitorii primăverii” şi că doar atinşi de toiegele lor aducătoare de noroc, vom fi feriţi de ghinion tot anul.
   Într-un dialog muzical de dragoste ne invită Angelica Flutur, Narcisa Băleanu, Georgiana Păduraru, Gabriel Dumitru, interpreţi de muzică populară ce vor aduce voia bună şi dorinţa de a juca o horă românească.
  În registrul muzicii populare va fi prezent și Grupul folcloric Ramuri de câtec din București alături de coordonatoarea și interpreta de muzică populară
Loredana Streche . 
  De dragul primăverii, Sabrina Diacov va dărui publicului cele mai frumoase șlagăre românești de dragoste, iar poezia interpretată de actorul Alexandru Nicolae Mihai va întregi programul.
   Vă poftim, cu drag, la atelierele cu participare gratuită de confecționat mărțișoare coordonate de Brândușa Trifan și podoabe populare coordonate de Ana Maria Rai.
   Între orele 9:00 – 17:00, în cele două zile de sărbătoare, vă mai poftim să târguiţi cele mai frumoase şi originale mărţişoare de dăruit şi de păstrat, dar şi “mărţişoare” dulci, din bucătăria tradiţională şi produse bio.
   De ziua lui, a Dragobetelui – miercuri, 24 februarie 2016, 
organizăm un concurs cu premii : vizitatorii care îşi sărbătoresc onomastica în această zi – Draga, Drăguţa, Dragoş, Drăgan sau ziua de naștere - au acces gratuit în muzeu (pe baza cărţii de identitate); aceștia și toți cei care vizitează muzeul în această zi (24 februarie) și postează pe pagina de Facebook a Muzeului o poză realizată în muzeu și ”colecționează” cele mai multe ”like-uri” câștigă premii constând în cărți și bilete de acces în muzeu la evenimentele din timpul anului. 

Informaţii suplimentare:
Biroul Relaţii Publice
021. 317. 91. 03 / int. 178

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu