marți, 16 februarie 2016

Cu și despre Palatul Mogoșoaia




Expozitie de fotografie - Arta plastica contemporana romaneasca


Casia Csehi


Palatele Brancovenesti, Mogosoaia


21 februarie 2016




   Școala Explore 100 aduce la Cuhnie fotografii realizate de copii în incinta Palatului Brâncovenesc. Cu și despre Palatul Mogoșoaia se intitulează expoziția coordonată de Dinu Mărgărint, care va fi deschisă publicului începând cu ora 15:00.

Ora 15:30, galeria Foișor, Casia Csehi
    “Sezonul expozițional 2016 se va deschide la galeria Foișor cu expoziția de grafică plasată sub semnul excepției: ample și complexe compoziții monocrome, semnate Casia Csehi, din perioada Kazar. Ne onorează că aceste lucrări vor intra în colecția de artă contemporană a Centrului Cultural Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia.
(Mădălina Mirea, istoric și critic de artă, curator)

   “Artista Casia Csehi este exponenta Școlii Kazar, fiind absolventă a Institutului de Arte Plastice Nicolae Grigorescu, secția Grafică, clasa maestrului Vasile Kazar, promoția 1976.
    Pornind de la Metamorfozele lui Ovidiu - poem epic, o istorie mitologică a genezei lumii, a metamorfozei ființelor și a lucrurilor, înțelese ca devenire și evoluție - desenele din expoziția Metamorfoze prezintă un aspect al creației de debut a artistei Casia Csehi. Este un început în abordarea propriei creativități, în care, ca formă de expresie, artista îmbină elementele literare cu peisajele" (Ionela Ignat, muzeograf)
***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu