luni, 22 februarie 2016

111 cele mai frumoase poezii de dragoste din literatura română




Lansare de carte


Ceainaria Carturesti Verona, Bucuresti


24 februarie 2016





   Miercuri, 24 februarie, de Dragobete, vă invităm să petreceți alături de noi o seară în care protagonistul este POEZIA! De la ora 19:00, la ceainăria Cărturești Verona lansăm antologia 
111 cele mai frumoase poezii de dragoste din literatura română în prezența coordonatorilor Marius Chivu şi Radu Vancu, urmând ca ulterior să pornim un maraton de lectură de poezie cu o mulțime de invitație speciali.
    Câțiva dintre autorii cuprinși în antologie pe care îi amintim (în ordinea apariției în carte) sunt: Ana Blandiana, M. Blecher, Mircea Cărtărescu, Dan Coman, Mihai Eminescu, Șerban Foarță, Gellu Naum, Tristan Tzara, Miruna Vlada, Emil Brumaru, Marin Sorescu, Dan Sociu sau Vasile Voiculescu.
    "Cele 111 poeme de dragoste scrise de tot atâția scriitori și scriitoare acoperă nu mai puțin de 230 de ani de poezie românească. Cel mai vechi poem datează din anul 1785, iar cel mai nou, de anul trecut. Această antologie reflectă o întreagă literatură (poeți clasici și contemporani, celebri și necunoscuți, genii și minori) și totodată oferă nenumărate surprize. Dat fiind conținutul sentimental explicit, recomandăm lectura în intimitatea cuplului; iar pentru o viață publică armonioasă – postarea versurilor preferate pe rețelele sociale!“ (Marius Chivu & Radu Vancu)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu