joi, 21 ianuarie 2016

World Press Cartoon




Muzeul de Arta Cluj - Napoca


27 ianuarie - 21 februarie 2016






COMUNICAT DE PRESĂ

Cele mai bune caricaturi ale Festivalului World Press Cartoon vin la Muzeul de Artă Cluj-Napoca!
    Ambasada Portugaliei la București, Institutul Camões pentru Cooperare și Limbă Portugheză şi Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituţie publică de interes judeţean, care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, vă invită, începând de miercuri 27 ianuarie 2016 și până duminică, 21 februarie 2016, să călătoriți prin actualitatea socio-politico-economică, spumos ilustrată de o selecție de lucrări de grafică satirică premiate la festivalul portughez World Press Cartoon.


    World Press Cartoon este un salon de referință în lumea caricaturii și a graficii satirice de presă. Inspirat de concursul World Press Photo, WPC a fost înființat în Portugalia în 2005 pentru a recompensa profesioniștii caricaturii și ai graficii satirice, artiști care de cele mai multe ori nu capătă recunoașterea cuvenită. World Press Cartoon își propune să expună, să promoveze și să premieze cele mai bune desene publicate în presa mondială de-a lungul unui an. 


   Constantin Pavel , Florin Balaban și Constantin Topan sunt caricaturiștii români distinși în cadrul Festivalului World Press Cartoon din Portugalia, pentru lucrările publicate în presa românească.
   În selecţia de acum, caricaturiști consacrați, precum polonezul Pawel Kuczynski, germanul Rainer Ehrt, românul Constantin Pavel sau rusul Zlatowsky, semnează 25 din cele mai bune lucrări publicate în presa din 25 de țări de pe glob. Toate lucrările prezentate la expoziția din cadrul Muzeului de Artă Cluj-Napoca au fost premiate la una din categoriile: grafică satirică de presă, caricatură și desen umoristic.


    La începutul lunii februarie, curatorul expoziţiei, Rui Paulo da Cruz, director şi fondator al World Press Cartoon, va avea o întâlnire cu publicul clujean, în jurul temei Cartoons against monotony.
Vernisaj: miercuri, 27 ianuarie 2016, ora 17:00
Program de vizitare: 10:00-17:00, luni-marţi închis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu