miercuri, 20 ianuarie 2016

Ținutul Vulcanilor izvor de civilizaţie




Romania Student Tour


Casa de Cultura a Studentilor, Bucuresti


28 ianuarie 2016





   Joi, 28 ianuarie 2016, ora 18:30, la Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti din Calea Plevnei nr. 61, sect 1, va avea loc vernisajul expoziţiei şi lansarea catalogului Ținutul Vulcanilor izvor de civilizaţie din cadrul proiectului Romania Student Tour - program naţional de redescoperire şi promovare a valorilor patrimoniului natural şi cultural.
    Redăm în continuare câteva secvențe din prefața lucrarii, semnată de prof. univ. dr. Ioan Ianoș.     România are cel mai lung lanţ de munţi vulcanici din Europa, … În acest mediu, la început ostil, au apărut cele mai vechi urme de locuire datând din mezolitic (în Covasna). Acum mai bine de 6.000 de ani (mileniile IV - III î.Cr.), în această parte a lumii, înflorea o enigmatică civilizație eneolitică, respectiv Cultura Ariușd-Cucuteni (un adevarat Eden Carpatic), mai veche, se pare, decât culturile care s-au succedat în Mesopotamia antică, … fiind considerată a fi prima civilizaţie proto-urbană din Europa (civilizaţia care a inventat oraşul). ... Interesant este faptul că pe figurine s-au regăsit o serie de semne, care ar putea fi asociate unei "scrieri" sacre....
   Acţiunea se desfăşoară sub egida Ministerului Tineretului şi Sportului, de Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti, având ca parteneri Direcția Județeană de Sport și Tineret Covasna, National Geographic Romania, Facultatea de Geografie-Universitatea București, Clubul Studenţesc de Artă Fotografică, Zitec, Asociația Alutus.
   Totodată va fi prezentată întreaga colecție Romania Student Tour ce conține albumele foto Plaiurile Vrancei, Enigmele Buzăului, Ţinutul Neamţului leagăn de legendă, Din tainele Bucovinei, Haţeg ţinutul dinozaurilor, Din lumea Banatului, Pădurea Craiului țara dintre Crişuri şi Ținutul Vulcanilor izvor de civilizație. Prefața fiecărui album în parte este semnată de o personalitate devenită brand de țară, adevărați ambasadori ai României: Gabriela Szabo, Ticu Lăcătuşu, Cristian Lascu, alături de profesori unversitari ori reprezentanți ai autoritaților publice și societății civile.
    Romania Student Tour este un cadru de exprimare al tinerilor ce folosesc imaginile ca mijloc artistic de promovare a României, o reflecție iconică și originală a autenticitații țării noastre.
    Cataloagele menționate au fost prezentate la diverse manifestări naţionale şi internaţionale pentru studenţi şi tineri, înregistrând printre cele mai alese aprecieri și fiind recunoscute ca adevărate produse culturale.
    Proiectul va fi continuat şi în alte zone ale ţării, oferind şansa tinerilor fotografi de a descoperi şi de a promova peisaje şi tradiţii unice.
***
Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti"Tinutul Vulcanilor Izvor de Civilizatie" (expozitie de fotografie si lansarea catalogului)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu