marți, 19 mai 2015

Festivalul Internațional de Poezie Grigore Vieru




Chișinău - Iași


editia a VII-a, 20 - 23 mai 2015




PROGRAM IAȘI

   Vineri, 22 mai, la 11.00, în Sala Dublei Alegeri a Muzeului Unirii va avea loc deschiderea oficială a Festivalului la Iaşi şi sesiunea de conferinţe ale scriitorilor invitaţi la Festivalul Grigore Vieru, poet al spaţiului românesc.
   Sâmbătă, 23 mai, la ora 11.00, în Parcul Copou se vor depune flori la bustul poetului Grigore Vieru, grupuri artistice din şcolile din Iaşi vor susţine un spectacol şi va vi lansat numărul dedicat poetului al Revistei de pe gard realizat de Nichita Danilov şi Daniel Corbu.
   La ora 17.30, în Aula Mihai Eminescu a Bibliotecii Centrale Universitare Iaşi, va avea loc vernisajul expoziţiei Grigore Vieru, contemporanul nostru, va fi lansată colecţia de audiobook-uri Mari Poeţi, Mari Opere, Mari Actori de către editura Princeps Multimedia şi un spectacol cu actorii Dorel Vişan, Maria Ploae, Nicolae Jelescu, cantautorii Adrian Naidin şi Florin Săsărman.

PROGRAM CHISINAU

    Festivalul va fi deschis la Chişinău, la 20 mai, ora 10.00, cu depunere de flori şi un recital poetic la bustul poetului Grigore Vieru de pe Aleea Clasicilor din Grădina Publica Ştefan cel Mare şi Sfânt.
   Programul va continua la ora 11.00 cu un eveniment organizat de Biblioteca Naţională pentru Copii Ion Creangă în filiala din Teatrul Licurici. Elevi şi profesori de la diverse şcoli şi licee din Chişinău se vor întâlni cu scriitorii invitaţi la Festival, vor participa la prezentarea volumelor Albinuţa (ediţia a XV-a), Mama şi Ceasul apărute la editura Cartier, vor audia un recital muzical-poetic interpretat de laureaţii Concursului declamatorilor Şi sufletul e poezie… şi Concursului interpreţilor de cântece pe versurile lui Grigore Vieru.
   La ora 15.00, în Sala Azurie a Academiei de Ştiinţe a Moldovei se va desfăşura o sesiune de comunicări dedicate creaţiei poetului Grigore Vieru, vor fi lansate cărţile Omul Duminicii, o ediţie îngrijită de Raisa Vieru şi Taina care apără poetul de Valeriu Matei. Actriţa Ninela Caranfil, artistă a poporului, va susţine un recital de versuri dintre cele înregistrate pe CD-ul Cântare copilăriei/Cântare Limbii Române.
    Prima zi se va încheia la ora 18.00, la Teatrul Naţional Mihai Eminescu, cu Gala Premiilor Festivalului şi un spectacol susţinut de Nicolae Jelescu, Iurie Sadovnic, Claudia Caia, Ansamblul vocal Brigantina, Ansamblul vocal Prometeu şi Studioul muzical-coral Lia-Ciocârlia şi poeţii invitaţi la Festival.
    Joi, 21 mai, la ora 11.00, la Biblioteca Universităţii de Stat din Moldova se va desfăşura colocviul literar-artistic Grigore Vieru – dialog în eternitate la care vor participa studenţi şi profesori.
    La ora 13.00, la Truşeni, în preajma Complexului monumental Scriitorii Unirii, va avea loc un medalion literar-artistic Grigore Vieru – Poetul Unirii organizat de Liga Culturală pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni, Filiala Chişinău.
***Rodica Rodean

Din invatamantul la fara frecventa




Romania de-altadata


Colectii si Colectionari


Inscrisuri de toate felurile



Nimic spectaculos la documentul pe care vi-l prezint in continuare.
Ne este util insa atunci cand reconstituim aspecte ale invatamantului
(superior) de-acum cateva decenii. Aproape sase...


Emitent:
Institutul de Constructii, Facultatea de Constructii Civile.
Cursuri fara frecventa.
Beneficiar: Tircovnicu Constantin.


O singura pagina este completata.
Referitoare la Anul IV de studiu: 1956-1957.
Din cate observam, "elevul" a avut examene pe 15, 20 si 22 iulie 1957.
La Economie Politica, Stat. Construct. (nu realizez exact ce semnifica) si
Elasticitate. Profesori examinatori: I. Anghel, I. Radu si Vernescu (cred).
La toate examenele a obtinut calificativul (pe atunci nu se acordau note) "bine".
Cam atat am reusit sa "descopar"...Chiar si cu lupa,
celelalte pagini ramanand necompletate.




O ultima observatie.
Carnetul este tiparit pe o hartie inferioara;
nu prea departe de constitutia unei hartii igienice ceva mai groase
(scuzati-ma dar asta este realitatea).

Dobrogeanu – Gherea. Mărturii foto-documentare




Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova


Ploiești


21 mai 2015





    Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova cu sediul în Ploieşti, str. Toma Caragiu, nr. 10, invită publicul joi, 21 mai 2015, ora 11.00, la vernisajul expoziţiei temporare Constantin Dobrogeanu – Gherea. Mărturii foto-documentare.
    La împlinirea a 160 de ani de la naşterea lui C. D. Gherea, sociolog, critic literar şi ideolog al mişcării socialiste, muzeul îi omagiază personalitatea printr-o expoziţie care aduce în atenţia vizitatorilor fotografii şi documente inedite din patrimoniul instituţiei.
    Constantin Dobrogeanu - Gherea s-a stabilit în oraşul Ploieşti în anul 1876, iar din 1882 a luat în concesiune restaurantul Gării, pe care îl va deţine până la moartea sa, în 1920.     
    Notorietatea lui Gherea, dar şi a prietenilor săi literari: I. L. Caragiale, Alexandru Vlahuţă, George Coşbuc, Constantin Stere, clienţi fideli ai localului ploieştean, au crescut faima locului.
Evenimentul face parte din proiectul muzeal Expoziţia lunii.



Expozitie de fotografie


Lucia Tarase


Argo Pub, Constanta


23 mai 2015





    Sâmbătă, 23 mai, ora 17,oo, vă invităm la un vernisaj de fotografii cu artişti români şi străini din domeniul muzical. Veţi avea ocazia să admiraţi imagini emoţionante, vii, pertinente, pe care ochiul artistului fotograf – LUCIA TARASE – a reuşit să le surprindă într-un mod inedit, personal.
     Participă la acest eveniment, artiştii: Corneliu Stroe, Roxana Stroe, trupa rock MADDRIVEN (membri: Gabi Nicolau, Tibi Duţu, Cristian Broască, Bogdan Costea, Cosmin Muja), Ionuţ Micu, Dorian Pîrvu, Silviu-George Covaci
     Despre fotografiile expuse la Argo Pub din Constanţa (str. Mircea cel Bătrân, nr.105), vor lua cuvântul: criticul de artă Geta Deleanu şi Vladimir Brişcariu, profesor la Şcoala de fotografie Foto Professional din Constanţa.
Evenimentul este moderat de Amelia Stănescu.
     Nu rataţi o după-amiază cu dichis: companie de elită şi antren pe note muzicale oferit de vocea încântătoarei Andreea Dragu!
     Lucia Tarase studiază din anul 2013 fotografia de concert, sub îndrumarea renumitului fotograf, Davide Susa din Italia, specializat pe subgenul de fotografie de jazz, cu numeroase premii JazzIt Awards (http://www.davidesusa.com/) şi tot din 2013 este fotograf voluntar la Asociaţia Dăruieşte aripi din Constanţa. A urmat cursul de fotografie în cadrul Şcolii Foto Professional (Constanţa), lector Vladimir Brişcariu (2012). A participat la Expoziţia foto Turcia în imagini (Centrul cultural turc Yunus Emre, Constanţa, România, 2013). Este membru VSLO (Festival de arte vizuale, Vama Sub Lumini de Oscar) din anul 2013, iar din 2015, membru al Asociaţiei Foto Club CloseUp, Bucureşti. În 2014, colaborează la Proiectul fotografic naţional Sculptori cu lucrări în România şi tot anul trecut o întâlnim în calitate de organizator şi expozant la evenimentul tomitan Fotografia în stradă, pentru ca în 2015 să aibă onoarea de a se număra printre paticipanţii la Salonul Fotografului Român care a avut loc la Palatul Parlamentului din Bucureşti (este premiată de GMB Computers, Constanţa). A obţinut Premiul II la Concursul foto internaţional organizat de Associazione Culturale “Elementi Dinamici” din Matera (Italia, 2014).
***http://urban-constanta.blogspot.ro/2015/05/soul-vibrations-expozitie-personala.html

Viorile lui George Enescu




Festivalul de Muzică Clasică Rinascimento Musici


Ateneul Popular Maior Gheorghe Pastia, Focșani


22 - 24 mai 2015





Expoziția Viorile lui George Enescu la Festivalul Rinascimento Musici, Focșani
    Realizată de dr. Adina Sibianu, muzeograf la Muzeul Național George Enescu din București, expoziția Viorile lui George Enescu va fi vernisată vineri, 22 mai, la Ateneul Popular Maior Gh. Pastia din Focșani și prezentată de dr. Irina Nițu.

Tuș în traistă




Arta plastica contemporana romaneasca


Rada Niță

Muzeul National al Taranului Roman, Bucuresti


28 mai - 14 iunie 2015




     Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă joi, 28 mai 2015, la ora 17.30, la sala Acvariu, la vernisajul expoziției de grafică a artistei Rada Niță, Tuș în traistă.
     Aflată între o Polonie vrăjită, populată de spirite ale casei și fete ale pădurii, și o Românie mitologică, intens personală, arta Radei Niță se construiește pe granița subtilă dintre vis și halucinație; de acolo ne parvin ecourile propriilor angoase, imaginile propriilor temeri, figurile propriilor neliniști. Visez la o analiză jungiană a lucrărilor din această primă expoziție a sa, minunata Tuș în traistă! (Simona Sora).
Expoziția va putea fi vizitată la Sala Acvariu, până pe 14 iunie 2015.



"Vânt din pupa!"




De prin lume adunate...


Colecții și Colecționari


Cartofilie




Reproducere pictură. Tipărită în Germania. Interbelică. Necirculată.


Ilustrată editată prin ambutisare.
Fără explicații. Anii '60 (probabil). Necirculată.




Concarneau. Franța. Plecarea vaselor de pescuit. Antebelică. Necirculată.


Hamburg. Locul de acostare St. Pauli. Germania. Anii '70 - '80. Necirculată.
Ilustrată de format dublu cât al uneia obișnuite.


Hotel Rittersturz. Germania. Anii '70 - '80. Necirculată.
Ilustrată de format dublu cât al uneia obișnuite.


Hamburg. Portul și Biserica Sf. Mihai. Germania. Anii '70 - '80. Necirculată.
Ilustrată de format dublu cât al uneia obișnuite.


Format mare. Necirculată.


Format mare. Necirculată.



Set care, după subțirimea cartonului suport, l-aș încadra în perioada anilor '80.
Explicații în limba română dar mai conține și precizarea
"Reproduktion und offsetdruck Carl Werner Reichenbach i. V."
Unele dintre ilustrate sunt debitate (tăiate) defectuos în partea de jos
nemaiputând afla astfel autorul fotografiei. Toate sunt necirculate.
O vedetă rapidă germană plecată în larg.


Idem. Un culegător de mine german în plină viteză.
Foto (PK) Bottcher, reporter de război.


Idem. Un distrugător german în apele nordice.


Idem. Un vas de avanpost german în Marea Nordului.
Foto (PK) Kletzman, reporter de război.


Idem. Un căutător de mine german la drum.


Un torpilor german în Atlantic.


Restaurantul Starata Gemija. Burgas. Bulgaria. 
Tiraj: 40 000 de exemplare. 1984. Necirculată.


Mapă-set, imagini, flota de război sovietica. 1982.
Explicatii numai în limba rusă.


Idem.


Idem.


Idem.


Idem.


Idem.


Idem.


Idem.


Idem.


Idem.



Idem.


Idem.


Idem.



Idem.


Idem. Coperta I-a. Tiraj: 290.000 exemplare.



Vapor cu aburi , pe Mississippi, in fatza The New Orleans Hilton.
Editor: Plastichrome, Boston. Cod: A97158. Necirculata.


Vaporul pentru excursii Silvergate. Efectua calatorii zilnice in Golful San Diego. S.U.A.
Necirculata.


Linia maritima Cunard. R. M. S. Caronia.
Cod: B. 2118. Marea Britanie. Anii '50-'60. Necirculata.


Parlamentul, Londra. Marea Britanie. Anii '70. Necirculata. 
Foto: W. W. Roberts. Cod: KLV 12. Kardorama.


Foto-atelier Horst Podiebrad Wittenberge. 11/10/42. Necirculata.


Nava Sabnitz. R. D. Germana. 1962.


Pe lacul Balaton. Ungaria. 1928.
Cod: 15. Varinger, Budapesta.
Carte postala adresata lui N. Urban, pilot Comisia Europeana a Dunarii
(C. E. D.), Sulina.


Siofok. Ungaria. 1928. 
Cod: 93. Monostory Kalantay.


Lacul Balaton. Ungaria. Anii 70. Necirculata.
Cod: 249/731. Foto: Bakonyi Bela.


Szeged. Ungaria. Anii '60-'70. Necirculata.
Cod: 81/622. Foto: Bakonyi.


Foto (personala): Matei Florian. Copenhaga. Danemarca. 
Circulata sub forma de carte postala. 1993.


Mont Blanc vazut dinspre Geneva. Elvetia. 1964.
Cod: 3058. Editura: C. Sartori.


Jijel, Algeria. Anii 2000. Necirculată.
Foto: ARFA.M CNA.


Reproducere H. Louvet: Întoarcerea pescarilor.
Cod: 279. Franța. 1907. Necirculată.


Agentia Fotografica Gdynia. Polonia. 1938. Necirculata.


Vasul Dar Pomorza. Polonia. Antebelica. Necirculata.


Ponte di Rialto. Regata Storica. Veneția. Italia.
Cod: VEP 75. Mazzega Art & Design. 2006. Necirculată. 


Vasul de antrenament Nippon Maru. Japonia. Necirculată.


Hamburg. Germania. Cod: 920/28. Kruger. 1967.


Hamburg. Anii '70. Necirculata.
Cod: 4041 M. Editura Hans Andres.


Nava Munchen. Germania. 1988.
Construita in 1962, capacitate la bord: 1.000 de persoane.
57,5 m. lungime, 12 m. latime. 
Expediata, in Romania, chiar de un fost lucrator de pe aceasta ambarcatiune.


Hamburg. Germania. Antebelica.


Odesa. Rusia. Antebelică. Necirculată.


Nava rapidă de pasageri Racheta. U.R.S.S. 1964. Necirculată.
Tiraj: 110.000 exemplare.


Pavlodar (actual în Kazahstan). 1985.


Neinscripționată. Probabil R. S. Cehoslovacia. Anii '70. Necirculată.


M/S Clipper Adventurer. Inregistrata in Bahamas. 
Exploatata de catre Clipper Cruise Line, St. Louis, Missouri. U.S.A.
Anii '90. Neciculata.



Portul Pireu. Grecia. 1936.


Santorini. Grecia. Anii 2000. Necirculata.
Cod: K 4073. Adam Editions.


Santorini. Grecia. Anii 2000. Necirculata.
Cod: K 4060. Adam Editions.


Istmul (Corint; n.a.). Grecia. Anii '70. Necirculata.


Istmul Corint. Grecia. Anii '70.


Guglielmo Viardi (1842-1917): Canale della Giudecca.
SAR, Seria Arte, Cod: 84. Necirculata. 


Michele Marieschi (1710-1743). Portul si Giorgio Maggiore.
SAR, Seria Arte, Cod: 93. Necirculata. 


Ippolito Caffi (1809-1866). Vedere din Venetia.
SAR, Seria Arte, Cod: 96. Necirculata. 


MS Oldekerk. Anii '60-'70. Necirculata.
Foto: Skyfotos Ltd. Cod: 773. Olanda.


Ustica. Banchina. Italia. 1971.
Cod: 4065.


Goeleta MX 3066 in fata castelului din Brest. Franta.
Mexichrome. 1973.


Maid of the Mist (III).
Cod: MS-315. M. Spitalny & Son, S.U.A. Anii '80. Necirculata.


Maid of the Mist.
Cod: MS-72. M. Spitalny & Son, S.U.A. Anii '80. Necirculată.


Cascada Niagara (partea canadiană). Vaporașul Maid of the Mist (IV)
în fundal cu partea americană a cascadei.
Ilustrată dintr-un set de cărți poștale detașabile. Anii '80.


 Maid of the Mist (V). Canada. Anii '90. Necirculată.


Maid of the Mist (V). Canada. Anii '90. Necirculată.


Maid of the Mist. Necirculată. 


Nava: Maid of the Mist. Canada. 2003.


Rotterdam. Olanda. 1938.
Expediata lui Radu Dimitrescu, sergent major pe monitorul
Lascar Catargiu, Galati.


Moscova. U. R. S. S. 1980.


Leningrad. U. R. S. S. Anii '60-'70. Necirculata.


Amsterdam. Olanda. 1970.
Real Color Rembrandt.


Saint-Malo. Franta. Prima parte a anilor 2000. Necirculata.
Edition d'Art. Cod: 1980.


Quiberon. Franta. Prima parte a anilor 2000. Necirculata.
Edition d'Art. Cod: 1148. Si o denumire...mobilizatoare!


Sete (Herault). Franta. Prima parte a anilor 2000. Necirculata.
Foto: Marie-Ethel Pimpaneau. Edition Meridionales. Cod: 6612.


Podul Normandie. Franta. Prima parte a anilor 2000. Necirculata.
Edition Meridionales. Cod: 41519.


Velier. Honfleur. Franta. Prima parte a anilor 2000. Necirculata.
Foto: Nigel Pert. Edition Meridionales. Cod: B 4306.


Calendar de buzunar pe 2004.
Editat de Bar-Hogar Benda Berri. Unieta. Spania.


Carnet, mini-imagini. Foto: Stohr, Greiz. Anii '70.
Parcul Rotehorn, Magdeburg. Germania.


Vasul pentru containere ZIM HAIFA. Israel. Anii '80. Necirculata.
Construit in 1972; viteza: 22,5 noduri/ora.  Face parte dintr-o flota 
care numara 108 vapoare.


Reproducere pe hartie gofrata, de dimensiune A4.
Valentin Donici: The old brig Mircea - 1883.
Probabil dintr-o mapa/album de prezentare.


Reproducere pe hartie gofrata, de dimensiune A4.
Valentin Donici: The cargo vessel Romania - 1905.
Probabil dintr-o mapa/album de prezentare.

In continuare va voi prezenta cateva imagini, tematice, dintr-o lucrare
pe care o consider cel putin interesanta. Daca nu chiar valoroasa.
Istoria ilustrata a razboiului din 1914.
Autor: Gabriel Hanotaux (Academia Franceza).
Publicata in plina conflagratie: 1915.
Cand nu se banuia cat va dura oroarea...


Tamisa si Podul Londrei.


Vas german de tip Nassau.


Nave ale escadrei germane desfasurate in linie.


Vedere din portul Trieste.


Cuirasatul France.


Tablou al fortelor navale britanice mobilizate sa protejeze tarmurile Frantei
si Marii Britanii.


Coasta atlantica. Apus de soare pe plaja.
Cod: 17/304. Editura Theojac, Limoges. Franta. 1971.


Peter Wessel. Norvegia. 1958.
Mini-pliant in...esperanto.


Vasul City of Alpena, D & C Line Steamer.
Cod: 234-7. S. U. A. 1908.


Vasul Hajo Presszo transformat in restaurant.
Balaton. Ungaria. Anii '80. Necirculata. 


Muzeul Transporturilor. Navomodel Santa Maria (1:50).
Cod: 9/821. Foto: Szabo-Wahr. Ungaria. Anii '80. Necirculata.


Vista House. Massena (New York).
Cod: P46970. S.U.A. Anii '70. Necirculata.


Tunelul Eisenhower. Massena (New York).
Cod: P35893. S.U.A. Anii '70. Necirculata.


Nava de razboi parasind portul San Diego, noaptea.
California, S. U. A. Interbelica.


S.S. Azure Seas. Western Cruise Lines. Miami (Florida). S. U. A.
Cod: P7366. Anii '70. Necirculata. 


Sus: Duluth (Minnesota); jos: Superior (Wisconsin). S. U. A.
Vaporul din imaginea de jos: cea mai mare balenieră, S.S. Meteor, azi muzeu.
Cod: J0320. Anii '70. Necirculată.


U.S.F. Constelation (1797) in portul Baltimore. S. U. A. 
Cod: 167439. Anii '70. Necirculata.


The Timberwind (schooner; 1931). S. U. A. 
Cod: KW8986-20. Anii '70. Necirculată.


În portul Odesa. U.R.S.S. 1975.


Elba la Magdeburg. Germania Federală. Anii '60. Necirculată.
Cod: A 4/77. Editor: Planet, Berlin.


Alpii Saxoni, Baile Rathen. Germania Democrata. 
Cod: III/26/13. Bild und Heimat. Anii '70. Necirculata. 


Portul. Cagliari. Italia. Anii '60-'70.
COD: 24/CA. Editura: Tognoli.


Polonia. 1964. Necirculata.


SS Stratendam (II), construit in 1917.
Reproducere dupa o pictura de Fred Pansing (1844-1926).
Cod: A 9494. Art Unlimited, Amsterdam, Olanda. Anii 2000. Necirculata.


Vasul de croaziera MSC Musica 
(pe ruta: Katakolon, Izmir, Istanbul, Dubrovnik). 2006.


Ferry-boat-ul Reggio. Messina, Italia.
Cod: 60. Editura: Sicilia Folklore. Anii '70. Necirculata.


Carte postala tematica.
Reproducere dupa o lucrare de Jenny Nystrom.
Cod: 4842-3. Eskil Holm Gallery - Susy Card Grako. Necirculata. 


Amsterdam, Olanda. Asa-numitul Meandru de Aur. 1981.
Cod: ecc 738. Euro Color Cards.


Fotografie personala; nedatata.


Bricul Mircea - nava scoala a Marinei militare romane.
Editura Militara. 1969. Necirculata.


Bricul Mircea - nava scoala a Marinei militare romane. 1972.


Ceuta. Vapor iesind din port si Muntele Hacho.


Ilustrata cu o stampila Par avion mai deosebita;
si cu o marca postala reclama la produsele de export spaniole.


Nava in portul Danzig. 1931.


Nava Preusen. Zoppot. Germania. 1931. 


Portul Hel, Polonia. 1931.


Idem.


Idem.


Idem.


Idem.


Idem. Vaporul Wanda.


Idem.


Idem.


Nowa Sol. Port la Odrze. Polonia. Foto: J. Siudecki. 1962.


Kruzenshtern a fost lansat la apa in 1926, la Bremerhaven,
fiind ultimul din seria sa. Operat, la data editarii (1981) de
catre Ministerul Peiscuitului din Fosta U.R.S.S. Ca nava scoala.
Sa vedem in continuare si celelalte imagini ale setului.












Mapa-set. Coperta I.


Coperta IV.


Leningrad. Crucișătorul Aurora.
Tiraj: 200.000 exemplare. 1962. Necirculată.


Leningrad. Crucișătorul Aurora.
Tiraj: 100.000 exemplare. 1963. Necirculată.


Leningrad. Crucișătorul Aurora.
Tiraj: 150.000 exemplare. 1965. Necirculată.


Moscova. Tiraj: 400.000 exemplare. 1981. Necirculata.


Castelul Boldt, Heart Island, Canada. 
Foto: W. Berry. 1000 Islands Publishers Ltd. 1982.


Ungaria. Cod: 5/602. Prima parte a anilor '60.


Cunard R.M.S. Queen Mary (81.237 tone).
Cod: B 2029. Marea Britanie. Necirculată. Anii '50-'60.


Queen Mary, hotel și atracție turistică în Long Beach, California.
Ilustrată adresată artistului plastic Daniela Frumușeanu. 2004.


The Queen Mary in Long Beach, California, S.U.A.
Foto: Chris Johnson. Columbia Publishing. Anii 2000. Necirculată.


Vedere spectaculoasa a docului cu vasul Queen Mary in fundal.
Foto: Paul Hogland. Cod: 10200. Anii 2000. Necirculată.


Petreceți noaptea la bordul spectaculoasei Queen Mary. 
Foto: Mike Kansas. Cod: 10104. Anii 2000. Necirculată.


Petreceți noaptea la bordul spectaculoasei Queen Mary. 
Foto: Mike Kansas. Cod: 7399. Anii 2000. Necirculată.


Marele vapor Queen Mary acostat în portul inernațional Long Beach.
Foto: Mike Kansas. Cod: 99004. Anii 2000. Necirculată.


Queen Mary în toată gloria ei.
Foto: Veta Banks. Foto: Mike Kansas. Anii 2000. Necirculată.


Salutări din Long Beach. S.U.A. 1996.
Foto: Marck Smith. Cod: T-797. Columbia Publishing.


Noaptea se lasă peste marele vapor Queen Mary în frumosul oraș port Long Beach.
Foto: Mike Kansas. Cod: 116041. Foto: Mike Kansas. Cod: Anii 2000. Necirculată.


Queen Mary. Long Beach, California. S.U.A. Necirculată.
Cod: B15232. Foto: Gunnar Kullenberg. Wrather Corporation. 


Queen Mary. Long Beach, California. S.U.A. Necirculată.
Cod: B15229. Foto: Gunnar Kullenberg. Wrather Corporation. 


Vasul Aleksandr Nievski. U.R.S.S. 1967. Necirculată.


M.S. Africa. (14 175 tone).
Editor: Libraria S.p.a., Trieste. 1966.


G.M.V. Aranui, Picton, Noua Zeelanda.
Foto: Gladys & Goodall. Cod: W.T. 972. Whitecombe and Tombs. Anii '60. Necirculată.


Lacul Te Anau, Noua Zeelanda.
Foto: Wilson Campbell. Cod: W.T. 135. Whitecombe and Tombs. Anii '60. Necirculată.


Lee Sails.
Felicitare (de dimensiune mare). Realizator: Charlie Gautier. Anii '70-'80.


Universal Studios. S.U.A. Foto: Gary Hadley. 1986.


Vasul de croazieră Princess. S.U.A. 2002.


Seawolf Park, Galveston, Texas. S.U.A.
SubmarinUL Cavalla SS-244. Cod: SSC-6. Anii '60-'70.
Editare în folosul veteranilor de pe submarinele care au acționat
în timpul celui de-al doilea Război Mondial.


Costa Brava. Spania.
Cod: 9. Foto: Josep Xicars. Anii '2000. Necirculată.


Costa Brava. Spania.
Cod: 2. Foto: Josep Xicars. Anii '2000. Necirculată.


M/S Ariel. Forlog IFA Stockholm. Suedia. 1968. Necirculată.
Ilustrată cu marginile zimțate.


Lacul Balaton. Ungaria.
Cod: VIII-92/651. Foto: Bakonyi. Prima parte a anilor '60. Necirculată. 


La Cote D'aZur, miracol al naturii. Toulon (Var), rada si nava de razboi 
Jean Bart. Cod: E.K.B. 3050. Editiond d'Art Yvon. 1964.
Din seria: Culorile si lumina Frantei.


Cod: 7023. 1910.


Felicitare NAVROM pe 1973. Necirculata.


Idem, interior.


Felicitare NAVROM pe 1974. Necirculata.


Idem. Necirculata.


Idem, interior.


Editare NAVROM.


Trauler romănesc. Acuarelă de Dimitrie Știubei. Necirculată.


Felicitare. Cod: AC-111021. Anii 2000. Necirculată.


Danemarca. Elsinore. Feryboat-ul în drum spre Suedia.
Carnet, tip imagini, mini-imagini. Anii '60-'70.


Danemarca. Havnegade. 1970.


Hotel del Coronado. California. S.U.A. Necirculată.


R. F. Germania. Anii '60. Necirculată.


Disneyland. S.UA. Necirculată.


Pe lacul Chiemsee, Bavaria, Germania. Necirculată.


Germania Federală. 1969.
Carte poștală de confirmare a contactelor dintre radioamatori (QSL). 


Pliant. Marea Britanie. Începutul anilor '90.




Alt pliant, din același loc. 1992.
Cu alte oferte tematice...




Sea Eagle II. Suedia. Mijlocul anilor 60. Necirculată.


Golden Eagle. Suedia. Mijlocul anilor 60. Necirculată.


Pliant, cursele vasului M.S. Seeshaupt, R. F. Germania. 
3 - iunie - 29 septembrie 1973.




Cod: C-0015. Foto: Eugen Mihai. Postcardsmarket. Anii 2010. Necirculată.


Italia. Anii '70. Necirculată.


Polonia. 1961.


Franța. Interbelică. Necirculată.


Dresda, Germania. Carnet, tip armonică, mini-imagini. Anii '70.


Dresda, Germania. Carnet, tip armonică, mini-imagini. Anii '70.


Odesa. 1962.


Lacul Balaton. Ungaria. 1968.


Schwerin. R. D. Germană. Anii '60 - '70. Necirculată.


Germania. Colaj. Anii '60 - '70. Necirculată.


Navigație cu pânze...Germania. Colaj. 1974.


Colaj. Polonia. Necirculată.


M.S. Mihail Kalinin. U.R.S.S.


S/S France intrând în port. Le Havre. Franța.1966.


Dar Pomorza - în traducere: Cadou din Pomerania (construit în 1909). Polonia. 1962.


Kolobrzeg. Polonia. 1967.


Crucișătorul Aurora, Leningrad, U.R.S.S. Anii '60.