vineri, 24 aprilie 2015

Respect pentru Clientii Postei Romane




Romania de-altadata


Colectii si Colectionari


Inscrisuri de toate felurile





Un plic banal si o corespondenta din toamna anului 1954.


Prezinta totusi un "aspect" mai putin intalnit;
pentru mine este o premiera in colectie si de aceea vi-l si impartasesc.


Acest gen de mesaje l-am mai intalnit; si inainte de '48 si dupa.
Le-am semnalat la timpul respectiv, odata cu albumele de carti postale
postate pe acest blog.
De data aceasta avem de-a face cu o
exprimare plina de solicitudine, respectuoasa si cuprinzatoare.
O alta noutate este si subiectul acestui text:
nu pentru expeditor sau la modul general.
 Celui caruia i se adreseaza este destinatarul.

Comori antice redescoperite: Tezaurul de epocă romană de la Mălăieștii de Jos – județul Prahova




Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova


Ploiești


29 aprilie 2015





    Sub egida programului Restituiri expoziționale – Tezaur, vă invităm miercuri, 29 aprilie 2015, ora 11.00, la sediul Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova din Ploiești, str. Toma Caragiu nr. 10, să participați la vernisajul expoziției temporare Comori antice redescoperite: Tezaurul de epocă romană de la Mălăieștii de Jos – județul Prahova.
   Arheologia prahoveană s-a făcut remarcată încă de la începuturile ei, printr-o serie de descoperiri spectaculoase ce pot fi încadrate categoriei tezaur de importanță națională. Amintim aici coiful de aur de la Coțofenești, podoabele dacice de la Coada Malului sau numeroasele tezaure monetare antice precum cele de la Chițorani, Cocoșești, Valea Călugărească, Tinosu, Măneciu. Mai menționăm și depozitele de piese realizate din bronz, precum cele de la Drajna de Jos, Străoști, Olteni, Predeal Sărari, cu o vechime ce depășește 3500 de ani. În ultimii ani, o dată cu apariția detectoarelor de metal, asociată cu mirajul metalului prețios, ce nu a dispărut niciodată, au fost descoperite alte tezaure monetare antice, în localitățile Potigrafu, Balta Doamnei, Vărbila, Breaza, deținute astăzi de Muzeul Național de Istorie a României.
    La o zi după Sărbătorile pascale din acest an, în timpul săpării unui șanț de scurgere a apei, domnul Vasile Grigore Ion descoperă în curtea casei sale, aflată în satul Mălăieștii de Jos (comuna Dumbrăvești), o cană din bronz în care se găseau monede și alte piese din metal.
Urmare a respectării prevederilor legale în vigoare, artefactele descoperite au intrat în patrimoniul mobil al Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, în grija și expertizarea arheologilor prahoveni.
    Tezaurul este format din 85 de piese, din care 74 monede din argint ce jalonează cronologic prin epoca romană, aproape 200 de ani, de la împăratul Vespasian (69-79 d. Hr.) până la Valerianus (253-259 d. Hr.), adică din ultima treime a secolului I d.Hr. până spre anul 260 d. Hr. Alături de monede, în vasul de bronz se mai aflau cinci brățări din argint, o fibulă din argint, o podoabă din argint ce avea atașate trei monede, dar și două lingouri din același metal. Tezaurul pare să fi aparținut unui meșter bijutier itinerant și a fost ascuns, probabil temporar, undeva la sfârșitul secolului al III-lea în vremurile tulburi ale părăsirii Daciei romane și pătrunderii, în valuri, a populațiilor migratoare.
    Tezaurul de o excepțională valoare istorică și arheologică reprezintă încă o dovadă incontestabilă a înfloritoarei civilizații de pe actualele meleaguri prahovene.

Salonul National - Miniatura Textila




Arta plastica contemporana romaneasca


Galeria Orizont, Bucuresti


21 aprilie - 5 mai 2015





Si pentru a va provoca interesul, cateva cadre din cadrul expozitiei:






Târgul lui Prier




Muzeul National al Taranului Roman


Bucuresti


24 - 26 aprilie 2015





    “Conform tradiției populare românești, luna aprilie se mai numește și <Prier>. Această denumire populară, a lunii aprilie, provine de la verbul <a prii> și înseamnă timp prielnic pentru semănături, ori lucrări în gospodărie . În timpurile vechi, la sate, în luna lui Prier se continuau semănăturile și arăturile începute în luna martie. Tot în această perioadă câmpul se închidea, ceea ce însemna că oile și vitele nu mai aveau voie să pască libere. Prin urmare se începea formatul turmelor și se tundeau oile care urmau să urce la munte. Ciobanii aveau ca obligație reparatul stânelor și al țarcurilor pentru animalele ce aveau sa le primească.”
     100 de producători, meșteri, artizani și colecționari vă asteaptă de vineri până duminică, în perioada 24-26 aprilie, să sărbătorească împreună cu voi primăvara la Târgul lui Prier, o nouă ediție a Pieței Țărănești!
     Cum cere tradiția la Piața Țărănească veți putea lua pe degustate fel de fel de cofeturi și plăcinte, cozonaci, kurtos kalacs și langoși, poale-n brâu și doboș, turtă dulce și covrigi, ciocolată de casă si prajituri tradiționale, brânzeturi și afumături, dulcețuri și zacuști, miere și produse apicole, verdețuri de sezon, flori, magiun de Topoloveni la preț special și produsele Topoloveana fără zahăr, cornete boierești și babic tătăresc, dar și preparate la fața locului de gospodine pricepute din Dambovița
     Le stau alături meșteri populari și artizani din toate zonele țării cu: icoane, ii, port țărănesc, țesături, podoabe, cosmetice naturale, ceramică, bijuterii realizate din diferite materiale, brâie și covoare, obiecte decorative din sticlă sau metal, tablouri și fel de fel de obiecte realizate manual.
     Colecționarii îi găsiti la locul știut, în curtea din spate cu: mobilier țărănesc, ii, vâlnice și ștergare, oale, porțelanuri și carte veche, monede, cărți poștale și multe altele.
Vă așteptăm deci, de vineri până duminică, în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român, la Târgul lui Prier! Programul este de la 10,00 la 18,00 și intrarea este liberă!

Organizator: Tactic Events
Corina Berariu- Events Manager
Tel: 0735 441 304
E-mail: office@tacticevents.ro
Facebook: https://www.facebook.com/ptaraneasca

Palatul de Vara si alte minunatii...




De prin lume adunate...


China


Colectii si Colectionari


Cartofilie




Pavilionul Apei din Parcul Chungshan.


Templul Norilor de Azur, Parcul Hsiangshan.


Casa Verde Tang Hua Wu din Parcul Chungshan.


Colina Longevitatii din Palatul de Vara.


Taramul Parfumului Omniprezent, Palatul de Vara.


Pod, Palatul de Vara.


Sala Raiului Imperial din Templul Raiului.


Podul Oglinzii, Palatul de Vara.


Colina Fantanii de Jad.


Altarul circular, Templul Raiului.


Plic-set, coperta I. 
Carti postale necirculate. 
Anii '80-'90 (dupa imbracamintea vizitatorilor...).

Pe simezele iesene




Arta plastica contemporana romaneasca


Adrian Chira, Dorel David Morar,


Galeria de Arta DANA, Iasi


27 aprilie - 5 iunie 2015

 




Vernisaj: 27 aprilie, orele: 18:00 - 21:00.
Prezentare: criticul de arta Petru Bejan

George Enescu și Casa Regală



Muzeul Memorial George Enescu


Dorohoi


24 aprilie - 15 mai 2015





    Muzeul Județean din Botoșani în colaborare cu Muzeul Național George Enescu din București și Asociația KlavierArt prezintă în perioada 25 aprilie-5 mai 2015 expoziția George Enescu și Casa Regală la Muzeul Memorial George Enescu din Dorohoi. Panourile expuse ilustrează legăturile marelui muzician român cu Casa Regală.

Expoziția este realizată de catre Cristina Andrei.

Expozitie: Sfantul Gheorghe




Arta plastica contemporana romaneasca


Galeria Castelul Artelor, Drobeta - Turnu Severin


23 aprilie 2015





Pe simezele brasovene




Arta plastica contemporana romaneasca


Galeria de Arta Transilvania, Brasov


24 aprilie 2015





    Avem deosebita placere sa va invitam de vineri, 24 aprilie 2015, in galeria noastra unde vor fi panotate si spre vanzare, lucrari importante ale cunoscutilor artisti plastici care au activat in spatiul brasovean: Brujan, Popp, Mironescu, Bordenache, Miess, Schunn, Hubner, Honigberger, Zina Blanuta, Titina Calugaru Capitanescu, Zincovschi, Augusta Pop, Bomches, Dinu Vasiu, Modilca, Kollar, Agapie Elena, Nistoreanu, Carpusor etc.
    Incepand cu ora 16:00 vizitatorii se pot bucura de o expozitie unica, de factura muzeala, unde publicul iubitor, consumator si curios de arta se va bucura de o reala incursiune asemenea unui curs de istorie a artelor plastice brasovene.


    Galeria Transilvania își propune să fie activă atat pe scena nationala dar si internațională, să sporească vizibilitatea și accesibilitatea lucrarilor pe piețele de artă internaționale și să încurajeze cooperarea și dialogul (inter)cultural atat intre colectionari, investitori cat si cu institutiile culturale.
    Astel, printr-o selecție riguroasă de artiști, expoziții consistente și consilierea pertinentă a colecționarilor ne propunem constant să contribuim la ascensiunea și sedimentarea pieței de artă contemporană din România, in investiti corecte in arta dar și la ritualizarea legăturii dintre public și artiști.


Va asteptam cu drag!

Dr. Ovidiu Carpusor

Chemari de adio




Lansare de carte


Ana Maria Gabriela Grigore


Biblioteca Judeteana Alexandru si Aristia Aman, Craiova


27 aprilie 2015





Targ de Antichitati




Iulius Mall, Timisoara


24 - 26 aprilie 2015





     EXPOTIMIŞOARA INTERNAŢIONAL anunţă, pe toţi cei interesaţi, că primăvara 2015 este întâmpinată cu Târgul de Antichităţi, editia ' 90 care va avea loc în perioada: 24 - 26 aprilie 2015.
     Zeci de colecţionari de frumos vin la demisolul IULIUS MALL - la o nouă întâlnire cu pasionaţii obiectelor cu istorie.
     De vineri până duminică inclusiv, vizitatorii vor putea admira şi achiziţiona: bijuterii, argintărie, ceasuri, numismatică, filatelie, porţelanuri, tablouri, statuete şi multe altele.
Rămas ca evenimentul numarul 1, în acest domeniu, din această zonă a ţării, vor participa în jur de 30 de standuri, fiind prezenţi unii dintre cei mai prestigioşi anticari din zona de vest, nord-vest şi sud-vest.
Vă rugăm să consultaţi site-ul nostru:
www.expotimisoara.ro
la rubrica denumită: "calendar expoziţional 2015".
Următorul eveniment de acest gen va avea loc in 29.05.2015 - 31.05.2015.
Vă mulţumim pentru interesul acordat.
Organizatorii,
Cu stimă,
Vladimir Culea
Director General
Expo Timişoara Internaţional
Tel/fax: 0256/293-217
Mobil: 0741/700-148
e-mail: expotimisoara@clicknet.ro