marți, 7 aprilie 2015

Salonul de Literatură Junimea




Muzeul Literaturii Romane


Galeriile Pod-Pogor, Iasi


8 aprilie 2015





    Mâine, la Salonul de Literatură Junimea, arta se împletește cu literatura. Bogdan Moisa va citi proză, iar elevii de la Colegiul Național de Artă Octav Băncilă vor organiza o expoziție de arte plastice. Vă așteptăm, ca de obicei, de la ora 18:00, în Galeriile Pod Pogor!

Concurs de arta traditionala




Centrul Cultural Vrancea


Crangul Petresti, Focsani


8 aprilie 2014






Mâine, în Săptămâna Mare, 
Centrul Cultural Vrancea,
 va invită la două manifestări devenite deja tradiţie!
Va aşteptăm cu drag!

Arhitectul Karel Liman. Contributii la Domeniul regal Peles




Ruxandra Beldiman


Castelul Peles, Sinaia


22 aprilie 2015




Dragii nostri fani,
    miercuri, 22 aprilie, orele 11.00 - 13.00, in Sala mare de concerte a Castelului Peles, va avea loc a doua conferinta din seria deschisa de dr. Ruxanda Beldiman ! 
Va asteptam cu drag !

***Macrina Oproiu

Timișoara altfel




Arta plastică contemporană românească


Dumitrescu David Alexandru


Muzeul Banatului, Timișoara


7 aprilie - 3 mai 2015



     Ideea acestei expoziţii a apărut în momentul în care arheologii Muzeului Banatului au scos la iveală ruinele Bisericii Sfantul Gheorghe din Piata cu acelaşi nume. 
     Asociaţia Culturală Salvaţi Patrimoniul Timişoarei a propus unui elev de la Colegiul Ion Mincu să reconstruiească prin desen, pe baza unor documente istorice, fotografii şi a ruinelor scose la iveală, câteva din clădirile Timişoarei din perioada Otomană si Austriacă.
     Prin pasiunea lui pentru istorie, Dumitrescu David Alexandru, elev al Colegiului Ion Mincu la Arhitectură, prezintă prin 18 desene o perioadă puţin cunoscută a cetaţii Timişoara.

Ouă încondeiate din Țara Făgărașului și Țara Bârsei




Lansare de carte


Silvia Tatu


Muzeul de Etnografie Brasov


8 aprilie 2015



    Muzeul de Etnografie Brașov are deosebita plăcere de a vă invita miercuri, 8 aprilie 2015, ora 14.00 la lansarea volumului de studiu comparativ Ouă încondeiate din Țara Făgărașului și Țara Bârsei, autor Silvia Tatu.
    Această culegere de tehnici și motive comparative încununează cercetările de teren începute în anul 1997 de învățătoarea Silvia Tatu, împreună cu copiii Asociației Fluierașul de la Școala Generală nr. 23 din Brașov, în localitățile: Cuciulata, Dumbrăvița Bârsei, Poiana Mărului, Vlădeni, Bran și în Țara Oltului.
    Cartea facilitează tinerei generații, însușirea unui vechi și frumos meșteșug, încondeierea ouălor. Parcurgem împreună cu acești copii iubitori de frumos, un drum inițiatic în care ni se propune să aflăm despre uneltele folosite, materialele de încondeiat, compoziții, culori și motive.
    Volumul apărut la editura Pastel, în 2014 are meritul de a educa noua generație în spiritul respectul pentru frumos și tradiție.
Vă aşteptăm!

Expozitia: Mask




Arta plastica contemporana romaneasca


Florin Stoiciu


Muzeul Unirii, Iasi


7 - 26 aprilie 2015




Ecumenic Art




Arta plastica contemporana romaneasca


Salonul National de Arta Plastica cu Tema Religioasa


Dimisca Studio Gallery, Bucuresti


8 - 25 aprilie 2015





Târgul de Paște




Muzeul National al Taranului Roman


Bucuresti


8 - 10 aprilie 2015






    Piața Țărănească și Meșter(Ești)! vă invită în Săptămâna Mare, din 8 până în 10 aprilie 2015, la Târgul de Paște, din curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român.
    Gospodari și gospodine pricepute vă așteaptă să vă umpleți mesele de sărbătoare cu bunătăți specifice, făcute cu mult drag și după rețete din vechime: Cozonaci Domnești și Cozonac Bujor, specialitățile de pâine de la Târgul Domnesc, pască moldovenească și muntenească, fel de fel de plăcinte și prăjituri de casă. Vom face cea mai mare pască, se vor găti la fața locului multe bunătăți, se vor încondeia ouă după tehnici tradiționale.
Nu vor lipsi brânzeturile, preparatele din carne, fructele și legumele, verdețurile de primăvară, mierea, zacuștile, salatele, murăturile, dulcețurile și siropurile, ca la o piață țărănească autentică.
     Zeci de meșteri populari și artizani vă așteaptă cu cadouri pentru cei dragi: decorațiuni specifice de Paște, sticlă și ceramică, lemn, bijuterii confecționate după tehnici specifice și din materiale diferite, strarie țărănești de sărbătoare din cuferele bunicilor, dar și noi, confecționate și cusute de ultimii meșteri populari purtători de tradiție, fețe de masă și alte țesături, antichități țărănești și nu numai: mobilier din gospodăria țărănească, ceramică, obiecte din gospodărie, porțelanuri și multe altele.
    Vă așteptăm deci, din 8 până în 10 aprilie 2015, la Târgul de Paște de la Muzeul Național al Țăranului Român!
Intrarea este liberă!

Organizator: Tactic Events