duminică, 29 martie 2015

Mai aproape de stele




Muzeul Municipiului Bucuresti


Istoria astronomiei si legendele stelelor


30 martie - 23 aprilie 2015





   Astăzi la ora 17:00 are loc, la Palat, vernisajul expoziţiei Mai aproape de stele însoţit de lansarea cărţii Epoca Vărsătorului, de Laura Winckler, completată de conferinţa susţinută de prof. Ivo Ivanovici.

Mineral Expo




Galeria de Arta Helios


Timisoara


3 - 5 aprilie 2015





    Galeria de Arta Helios din Timisoara, in parteneriat cu Mineral Expo Romania, organizeaza intre 3 si 5 aprilie 2015 o noua editie a expozitiei de bijuterii, cristale si pietre semipretioase.
    In cadrul aceste editii va fi prezentata o colectie de fluorine coatata de specialistii prezenti la expozitia de bijuterii din Tuscon-Arizona ca fiind una spectaculoasa. Esantioanele de fluorine originale din celebra mina Blue John din Marea Britanie uimesc prin imensa varietate de nuante.
    Pe langa aceasta colectia este si una fluorescenta: in lumina ultravioleta produsa de lampi speciale, esantioane de fluorina căpăta cu totul alte nuanţe decât la lumina naturală. Iar unele cristale de fluorină sunt termoluminiscente: emit lumină atunci când sunt încălzite.
Fluorina este cel mai eficient cristal pentru a insufla mintii stabilitate si claritate, crescand abilitatea persoanei care il poarta de a judeca orice situatie fara ocolisuri. Este cristalul cel mai impregnat de energia ordinii conferind aceasta proprietate si celor care il poarta.
   In preajma Sarbatorilor Pascale vizitatorii vor fi intampinati de Mineral Expo si Galeria de Arta Helios cu o multitudine de bijuterii din pietre semipretioase, obiecte de décor perfecte pentru cadouri dar si cristale in forma bruta adevarate piese de colectie.
Expozitia va fi deschisa in intervalul 10.00-18.00 iar accesul este gratuit.

Informatii:

 www.minerexpo.ro, mineralexpo@yahoo.com 0728-495.346

Armenii - intre viata si moarte




Universitatea Ovidius


Constanta


3 aprilie 2015



Cetatea Neamt - Marturii arheologice si istorice




Complexul Muzeal neamt


Muzeul de Istorie si Etnografie, Targu Neamt


1 aprilie 2015