joi, 12 martie 2015

Hope and Homes for Children




Inițiative de toată lauda


Ateneul Român, București


ediția a III-a, 18 martie 2015





   Hope and Homes for Children România organizează, pe 18 martie, cea de-a treia ediție a concertului caritabil dedicat copiilor fără familie sau aflați în pericol de abandon. Vă invităm într-o călătorie impresionantă de la jazz la muzică clasică, pusă în scenă cu măiestrie de artiști consacrați precum:

- violoncelistul Marin Cazacu
- pianistul Andrei Licareț
- ansamblul Violoncellissimo
- duo-ul de jazz Mircea Tiberian și Nadia Trohin
- percuționistul Zoli Toth
- actrița Ana Pepine
- cu participarea extraordinară a sopranei Irina Iordăchescu

Gazda serii va fi, și în acest an, jurnalista Amalia Enache, 
ambasador al Hope and Homes for Children România.

   Arta este mediul cel mai potrivit pentru a transmite idei generoase și pentru a aduce oamenii împreună. Anul acesta, arta stradală se alătură, pentru prima dată, muzicii clasice și jazz-ului.       În fața Ateneului va avea loc un “live street art performance” realizat de echipa Sweet Damage Crew, unii dintre cei mai cunoscuți realizatori de graffiti din România.

Evenimentul este realizat în colaborare cu Filarmonica George Enescu.

Biletele la Hope Concert pot fi achiziționate de pe www.hopeconcert.org sau prin platformele www.bilete.ro și www.ove.ro. Prețul unui bilet este de 70 sau 100 RON.

Organizatori: 

Hope and Homes for Children România, 
Quartz Media Production, 
Filarmonica George Enescu

***Mihai Stan

Cenaclul UBB




Clubul Universitatii Babes-Bolyai


Cluj - Napoca


16 martie 2015



Expozitia Maeastra



Arta plastica contemporana romaneasca


Vasile Sitari


Galeri de Arta Artex, Ramnicu Valcea


13 martie - 2 aprilie 2015




***UAP Valcea

Pe simezele din Tara Cantoanelor




Prezente romanesti peste hotare


Teofilia Juravle


St. Antoni, Elvetia


20 martie - 31 august 2015



***Teli Iacsa

Manastirile Olteniei




Lansare de carte


Libraria Bizantina, Bucuresti


12 martie 2015




Clubul de lectură Institutul Blecher




Tramvaiul 26, Bucuresti


15 martie 2015




    Clubul de lectură Institutul Blecher vă invită duminică, 15 martie 2015, de la ora 19:00, în Tramvaiul 26 (strada Cercului nr. 6, sect. 2, București), la întâlnirea cu Anca Mizumschi, Petronela Rotar și Mădălina Nica.

    Anca Mizumschi a studiat Medicina și Psihologia și a debutat cu volumul de povestiri Departe de Hemingway (1989), urmat de volumele de poezie Est (1993), Opera Capitală (1995), Poze cu zimți (2008), Anca lui Noe (2009), Versouri (2010), În moalele cerului (2012) și antologia Carte de citire (2012).

    Petronela Rotar a fost reporter, editor și prezentator la mai multe televiziuni și a debutat în 2014 simultan cu un volum de proză scurtă, alive, și un volum de poezie, o să mă știi de undeva.

    Mădălina Nica a absolvit Facultatea de Drept din Craiova, unde e în prezent lector universitar. A publicat în mai multe reviste poezie și cronici de teatru.


Eveniment organizat de Claudiu Komartin.
***Ana Toma

În Labirintul Roșu




Lansare de carte


Lăcrămioara Stoenescu 


Librăria Mihail Sadoveanu, București


13 martie 2015






***Editura TracusArte

Pasiune pură



Lansare de carte


Lena Andersson


Librăria Humanitas, Cișmigiu, București


17 martie 2015




    Romancieră suedeză de prim-plan, Lena Andersson este în același timp un analist incisiv al societății contemporane, textele sale apărând în cele mai importante ziare din Stockholm.    
    Prestigiosul premiu August, numit astfel în memoria lui August Strindberg, care i-a încununat în 2013 romanul Pasiune pură, i-a adus recunoașterea internațională prin traduceri în peste cincisprezece limbi.
    "Pasiune pură este o disecție a psihologiei întortocheate a iubirii de o luciditate care îți dă fiori.“ (M Magazine)

Belvedere. Cincisprezece Conversaţii cu Artişti Contemporani




Lansare de carte


Adina Zorzini


Libraria Carturesti, Bucuresti


19 martie 2015




    Joi, 19 martie, începând cu ora 19.00, sunteţi aşteptaţi cu dragoste de artă în Librăria Cărtureşti-Verona, la Cafenea!
    Editura Trei şi Librăriile Cărtureşti vă invită la evenimentul de lansare a cărţii BELVEDRE. Cincisprezece Conversaţii cu Artişti Contemporani de Adina ZORZINI.
   Alături de autoare se vor afla şi câţiva dintre artiştii intervievaţi în carte: Cătălin BURCEA, Nicolae COMĂNESCU, Teodor GRAUR, Ion GRIGORESCU, Mircea SUCIU, Sorin TARA şi Roman TOLICI. Evenimentul va fi moderat de Magdalena MĂRCULESCU, director editorial al Editurii Trei.
    BELVEDERE. Cincisprezece Conversaţii cu Artişti Contemporani este prima carte de interviuri cu artişti apărută în România şi se doreşte a fi un prim pas către o mai bună înţelegere a perspectivei de ansamblu a istoriei artei româneşti în context internaţional. Cartea cuprinde o serie de discuţii cu artişti români contemporani importanţi şi reprezentativi, atât în plan local cât şi internaţional, ai ultimelor cinci decenii, activi în perioada cuprinsă între 1960 şi 2010.
   BELVEDERE. Cincisprezece Conversaţii cu Artişti Contemporani propune, pe de-o parte, un punct de perspectivă asupra unor privelişti speciale pe care le oferă arta în general şi, pe de altă parte, cincisprezece puncte de "vedere frumoasă" ale fiecăruia dintre cei cincisprezece artişti intervievaţi, în particular. În cele din urmă, datorită contextului informal în care au fost realizate aceste discuţii libere despre artă şi viaţă, cartea se adresează în egală măsură tuturor cititorilor.
    Adina ZORZINI – n. 1982 – este critic de artă şi curator; din 2005 până în prezent a publicat peste 100 de articole de specialitate atât în presa scrisă locală cât şi în cea internaţională; in 2006 a absolvit Facultatea de Istoria şi Teoria Artei din cadrul Universitaţii Naţionale de Artă Bucureşti; începând cu anul 2010, a iniţiat şi organizat seria de întalniri publice dedicate artelor vizuale Arta La Perete; în 2012, a deschis la Bucureşti propria galerie de artă contemporană, Zorzini Gallery; din 2013 până în prezent este membră a comisiei de profesionişti a Târgului Internaţional de Artă Contemporană Art Market Budapest din Ungaria.
    Vă aşteptăm cu dragoste de artă joi, 19 martie, începând cu ora 19.00, alături de Adina Zorzini şi invitaţii săi în Librăria Cărtureşti-Verona, la Cafenea !
***Editura Trei

Renee Renard - radacini



Muzeul Stefan Jager


Jimbolia


14 martie 2015





   Expozitia Radacini - sambata, 14 martie, ora 18:00, la Muzeul Stefan Jäger din Jimbolia, in cadrul comemorarii deportarii in Rusia a etnicilor germani din Jimbolia.
   Daca aveti drum pe la Jimbolia, m-as bucura sa-mi fiti oaspeti dragi. Daca ati avut, ca si mine, membri de familie pierduti pentru totdeauna in indepartata Rusie, fiti pentru cateva clipe cu gandul alaturi de ei. Pentru ca ei, cu siguranta, au fost tot timpul cu gandul la cei de acasa.
***Niki Nikol

Festivalul-Concurs de Literatura Alexandru Macedonski




Biblioteca Judeteana Alexandru si Aristia Aman


Craiova


13 martie 2015



Dincolo de liniste



Arta plastica contemporana romaneasca


Facultatea de Arte si Design


Bastionul Theresia, Timisoara


10 - 22 martie 2015




***Niki Nikol

Jurnal cu si fara Nae Ionescu




Lansare de carte


Elena-Margareta Ionescu


Libraria Mihail Sadoveanu, Bucuresti


16 martie 2015




    Cu ocazia implinirii a 75 de ani de la moartea lui Nae Ionescu (15 martie 1940), va invitam la lansarea volumului Jurnal cu si fara Nae Ionescu de Elena-Margareta Ionescu

Invitati:

Anca-Irina Ionescu, nepoata autoarei
Sorin Lavric, scriitor
Paul Cernat, critic literar
Silvia Colfescu, directorul editurii Vremea

Evenimentul va avea loc luni, 16 martie 2015, ora 16.30,
 la Libraria Mihail Sadoveanu, Bd. General Magheru nr. 6-8, Bucuresti.
***Editura Vremea

Reuniunea doamnelor




Uniunea Scriitorilor din Romania - Filiala Cluj


Cluj - Napoca


12 martie 2015




***Editura Scoala Ardeleana

Varstele poeziei




Biblioteca Judeteana Lucian Blaga


Alba Iulia


13 martie 2015





***Mioara Pop