joi, 26 februarie 2015

Un buchet de ghiocei - Să vă bucurați de ei!




Colecții și Colecționari


Cartofilie




Cod: 21224. Sfârșitul anilor '80. Necirculată.



Felicitare plus mărțișor. Fabrica de Timbre. Cod: 0003. 1977.



Felicitare. Cod: 125. 1979. 


Felicitare. Anii '70-'80.


Felicitare. Cod: 0012. 1980.
Imagine identică cu cea precedentă, în altă încadrare.


Cod: 21124. Editura Meridiane. Sfârșitul anilor '80.


Felicitare. Anii '70.


Felicitare. TPR 302. Format mic (carte de vizită). Anii '70.


Felicitare. D.P.N. Nr. 433. Anii '70.


Felicitare. Cod: 0047. 1978.


Cod: 0042. 1978.


Felicitare. Necirculată.


Felicitare cu mărțișor.


N.I. 20625. Editor: C.C.O.O.
Aspect bronz-metalizat. Anii '80. Necirculată.


Felicitare. N.I.I. 339/1983. Necirculată.


Imagine identică cu cea precedentă - fără data de 1 Martie.


Cod: 901. Editor: Alter STIVA, Germania.
Foto: Klopfenstein, Adelboden. Anii '70-'80.


U.R.S.S. 1986.


Pe spate, fără explicații sau elemente grafice. Necirculată.


Germania. 1995.


Felicitare, cu dimensiunile mărite. Agnus Design s.r.l. Cod: MC 301 PR. 2003.


Felicitare. Cod: CT 806. Crist. 2005.


Bulgaria. Anii '80. Necirculată.

Un martisor si o floare pentru femei




Diaspora romana


Asociatia Buna seara Romania


Sezze, Italia


8 martie 2015



Spectacol Planetariu




Muzeul Etnografic al Transilvaniei


Cluj - Napoca


13 - 15 martie 2015






    In perioada 13-15 martie 2015 întreg Universul va fi “tălmacit” pe înțelesul copiilor în Planetariul Mobil care urmează să fie instalat în incinta Muzeului Etnografic al Transilvaniei de pe strada Memorandumului nr. 21.
    Evenimentul este susținut de catre Asociația Astronomică Pluto, un ONG care are ca țintă sădirea in sufletul copiilor, de la vârste foarte mici, dragostea pentru “ceru-nstelat”.
In timpul spectacolului se va proiecta o hartă stelară aferentă cerului de primăvară după care se va “pleca” în Univers, explorând toate planetele din Sistemul Solar, dar și roiuri de stele și nebuloase.
    Prioritate vor avea și constelațiile prezentate în viziunea străbunilor, însoțite de legende și mituri din vechime.
    Tehnic, se va instala o cupolă de 8m diametru cu o capacitate/spectacol de aprox. 70 de persoane, dispunând de un sistem de proiecție ce beneficiază de tehnologie digitală.
    Durata unui spectacol este de 45 de minute, iar orarul prezentărilor este următorul: 10:00-10:45, 11:00-11:45, 12:00-12:45, 13:00-13:45, 14:00-14:45, 15:00-15:45, 16:00-16:45, 17:00-17:45.
   Costul unui bilet este de 9 lei. Prețul include atât spectacolul Planetariu Mobil cât și vizitarea expoziției permanente a Muzeului Etnografic al Transilvaniei.
   Rezervări/programări 0752-690.245 / contact@planetariumobil.ro sau, în limita locurilor disponibile, cu 15 min. înainte de începerea spectacolului.

Clipe din trecut




Lansare de carte


Seracovan Veronica


Biserica Ortodoxa, Toplet


1 martie 2015





Program de Martisor




Centrul Cultural Dunarea de Jos


Galati


2 martie 2015



Adio, flori! Bun venit, primăvară!




Arta plastică contemporană românească


Bogdan Mihai Radu


Galeriile BMR, București


4 - 31 martie 2015




   Artistul Bogdan Mihai Radu vă așteaptă miercuri, 4 martie 2014, ora 19:00, la Galeriile BMR, din Strada Semicercului Nr. 10, București, la vernisajul expoziției ADIO, FLORI! BUN VENIT, PRIMĂVARĂ!
    Evenimentul va reprezenta ultima expunere florală și anunță trecerea într-o nouă etapă artistică a pictorului Bogdan Mihai Radu care a fost în dese ocazii comparat cu maestrul florilor, Ștefan Luchian.
    "Marca BMR este asociată în primul rând cu florile, dar simt că trebuie să mă detașez de ele din punct de vedere artistic și să mă concentrez pe teme și abordări noi, în concordanță cu ceea ce simt și sunt în acest moment al vieții mele: un pictor orientat spre piețele mai dinamice si mai efervescente ale Occidentului, mai abstracte și non-figurative. Nu spun, nicidecum, că nu voi mai picta flori niciodată, dar o voi face în mod exclusiv și privat, o dată pe an, la începutul primăverii”, anunță artistul.
    Prin tematica abordată, expoziția este în primul rând un omagiu adus femeii la început de primăvară, dar și un prilej pentru ca pictorul să facă cunoștință publicului cu primele patru lucrări ale lui Matei Stoian (13 ani), unul dintre elevii care s-au remarcat constant la Prima lecție de pictură cu Bogdan Mihai Radu.
    Spațiul generos al galeriei este un cadru perfect de reîntâlnire a prietenilor și iubitorilor de artă, iar gazda evenimentului, împreună cu actrița Rodica Popescu-Bitănescu care va avea cuvântul de deschidere, a pregătit o serie de surprize frumoase pentru toate doamnele și domnișoarele.

Sfîntul Nil Sinaitul




Lansare de carte


Libraria Sophia, Bucuresti


4 martie 2015





   Sfîntul Nil Sinaitul, binecunoscut tuturor celor ce ­îndrăgesc literatura filocalică, este una dintre cele mai mari autorităţi ale Ortodoxiei, care a abordat, tîlcuit și lămurit în scrierile sale – dintotdeauna îndreptare de căpetenie pentru monahi – regulile vieţii ascetice şi lucrării lăuntrice. Puţini ştiu însă că el a scris şi o lucrare ­adresată cu precădere mirenilor, care vede acum pentru prima dată lumina tiparului în limba română. Plină de învăţă­tu­­­­­ri despre împlinirea virtuţilor şi de­spre lupta împotriva patimilor, aceasta reprezintă un adaos de mare trebuință la biblioteca ­oricărui creştin.

ACASĂ - o lună de artă contemporană




Arta plastica contemporana romaneasca


Mihaela Paval, Catalin Sararu


Galeria de Arta a Universitatii Stefan cel Mare, Suceava


6 martie - 6 aprilie 2015





    Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, în parteneriat cu Asociația de Artă Nicolae Tonitza (TAG), organizează vernisajul expoziției de artă plastică

ACASĂ - o lună de artă contemporană,

pe data de 6 martie 2015, ora 18:00, 
în incinta Corpului A, etaj I, Galeria de Artă USV.

    Expoziția reuneşte lucrări ale artiștilor:

Mihaela PAVĂL și Cătălin SĂRARU.

    Prezintă:
Conf. univ dr. Sabina FÎNARU și
curator expoziție, dr. artist vizual Ana-Maria OVADIUC.

    Expoziția se circumscrie manifestărilor dedicate 
Zilelor Universității Ștefan cel Mare din Suceava.

***Ana Maria Ovadiuc Amo

Povesti




Arta plastica contemporana romaneasca


Diana Condurache


Galeria de Arta Grand Hotel Traian, Iasi


1 - 31 martie 2015





   În luna martie, Diana Condurache, ne surprinde cu poveşti..pe pânză...la Galeria de Artă Grand Hotel Traian Iaşi
  "Deşi Povesti e propunerea sa, tărâmul explorat nu e chiar unul dintre cele mai senine basme. Diana Condurache atinge neliniştea, Dismorfia e prezentă la aproape toate personajele. Un ochi plânge, dar nu se vede; un ochi râde, sau priveşte. Ele se arată ascunzîndu-se, sau se ascund arătându-se. E ca şi cum şi-ar oferi, în poză, spre vedere, rănile interioare. Pentru că jumătate din chip nu există, ai putea crede că jumătate din suflet va fi murit. Demult sau mai de curând. Din desenul plat, bidimensional, ca de frescă votivă, ele ni se înfăţişează imobile, scrobite, verticale, excentric împodobite cu doar jumătate din chip. Restul e şters. Ca o mască. Sau în loc de mască. Asta ne reaminteşte o mai veche obsesie şi preocupare a Dianei Condurache, măştile veneţiene, tema unei expoziţii de acum 15 ani în urmă.
   Un ochi deschis în afară, <înlăuntru se deşteaptă>, vorba lui Eminescu. Lumea Dianei Condurache, POVESTI, e un excurs delicat, narativ, în postmodern. Ca artă şi mod de viaţă, câtă vreme arta se întoarce, astăzi, la prima ei funcţiune, aceea de a fi decorativă, înainte de a fi abisală."
La DONNA OBNUBILATA, de Oana Lazăr

Concert caritabil




Initiative de toata lauda


Cinema Arta, Dej


28 februarie 2015




***DejBiz

Expozitie de bijuterie contemporana




Galeria de Arta Grand Hotel Traian, Iasi


Iuliana Asoltanei, Cornelia Brustureanu


2 - 31 martie 2015





   In luna martie, la Galeria de Arta Grand Hotel Traian Iasi, cei doi designeri expozanti Iuliana Asoltanei si Cornelia Brustureanu, ne propun o noua incursiune in lumea bijuteriei contemporane, unde materialele devin nobile tocmai prin creativitate, manipulare si determinarea de a gasi frumusete acolo unde nu era evidenta pana atunci.
   “Ce-ar fi daca?”, este intrebarea la care gasim raspunsuri, putem vedea ce se intampla daca combinam aluminiul cu rasina, pielea cu perlele, texturile cu formele cat mai diferite.
   Melanjul de materiale uzuale cu pietrele semipretioase, perlele de cultura si sticla de Murano poate incanta atat vazul cat si simtul tactil, dar finisajele de calitate sunt cele care incheie procesul creativ al pieselor de bijuterie.
   Vizitatorii sunt invitati sa descopere alte fatete ale bijuteriei de autor, sa vada cercei, coliere, brose si bratari noi impregnate de personalitatea si emotia celor doua creatoare.
   Peste 40 de piese unicat sunt expuse in vitrine, la Galeria de Arta Grand Hotel Traian, disponibile spre achizitionare.
Expozitia va fi deschisa publicului incepand cu 2 martie pana la data de 31 martie 2015.

O regină pe eșafod




Lansare de carte


Hilary Mantel


Librăria Humanitas, Cișmigiu, București


5 martie 2015




    La prima intalnire din martie ne oprim la curtea lui Henric al-VIII-lea si descifram cu ajutorul romanului semnat de Hilary Mantel unul dintre cele mai pasionate momente ale istoriei!
Ne vor fi alaturi 
Mihaela Irimia, Ioan Stanomir, Andreea Rasuceanu si Denisa Comanescu

Va asteptam!