joi, 12 februarie 2015

Z - Un roman despre Zelda Fitzgerald




Lansare de carte


Therese Anne Fowler


Libraria Humanitas, Cismigiu, Bucuresti


19 februarie 2015




Âme de l’artiste




Prezente romanesti peste hotare


Alexandra Popescu - York


New York, S.U.A.


15 februarie 2015




    Artistul-designer new-yorkez Alexandra Popescu-York îşi va prezenta recenta colecție intitulată Âme de l’artiste în cadrul celui de-al 21-lea sezon al Săptămânii Modei la New York, duminică, 15 februarie 2015, la ora 6:00 pm, la Hotelul Crowne Plaza Time Square.
    Pentru Popescu-York acesta este cel de-al treilea sezon consecutiv al prestigiosului eveniment de modă la care participă.
    Popescu-York este singurul artist-designer din cadrul acestui prestigious eveniment care până în momentul de față şi-a prezentat simultan o colecție de modă couture precum şi o expoziție de picturi.
    Născută şi formată în capitala României, Bucureşti, Alexandra Popescu-York şi-a început călătoria în lumea artistică la vârsta de trei ani, influențată de mama sa. Instruită de renumiți artişti şi profesori, ea a studiat designul vestimentar şi arta plastică la prestigioasa Universitate de Arte din Bucureşti. Având un bogat palmares de expoziții si prezentări de modă pe plan național şi internațional, cu o artă emoțională puternică şi simbolică, stilul unic al Alexandrei Popescu-York construieşte o punte între designul vestimentar şi celelalte arte, punându-şi amprenta în mod remarcabil pe scena modei new-yorkeze prin colecții memorabile de couture. 

platinum vip tickets at couture fashion week

    Conceptul colecției Âme de l’artiste este bazat pe ideea că artiştii sunt individualități complexe, uneori greu de înțeles, care trăiesc în propria lor lume suprarealistă. Alexandra îşi aduce la viață propria viziune prin juxtapunearea diferitelor elemente neconvenționale, dar creeaza o armonie fără cusur ce caracterizează creația vestimentară de clasă.
    Colecția Âme de l’artiste transpare prin siluete Art Deco, tehnici de croitorie inovative şi materiale textile sofisticate, un stil unic ce o caracterizează pe artistul-designer Alexandra Popescu-York.
   Prezentarea de modă a Alexandrei Popescu-York se va desfaşura în inima New Yorkului, la Hotelul Crowne Plaza Times Square, pe data de 15 februarie 2015, la ora 6:00 pm.
Pentru mai multe informații vizitați siteul oficial al 
Săptămânii Modei la New York
 http://www.couturefashionweek.com".

Cele zece porunci


Arta plastica contemporana romaneasca


Alfred Dumitriu


Campina


28 februarie 2015




***Mariana Dascalache Nitica

Max Auschnitt in Galatii de altadata




Muzeul de Istorie Paul Paltanea


Muzeul Casa Cuza Voda, Galati


13 februarie 2015





    Muzeul de Istorie Paul Păltănea Galaţi vă invită vineri, 13 februarie 2015, ora 11.00, la expunerea cu tema: MAX AUSCHNITT ÎN GALAŢII DE ALTĂDATĂ.
    Născut la Galaţi, pe 14 februarie 1888, Max Auschnitt a rămas în istoria Galaţiului şi nu numai, ca unul dintre principalii industriaşi români ai perioadei interbelice. "După cum în vechime, unele oraşe îşi disputau aprig oamenii ce le aparţineau, tot aşa şi Galaţii are dreptul să revendice pe domnul Max Auschnitt mai mult ca orice alte localităţi din ţară.”
    Evenimentul se va desfășura la Muzeul Casa Cuza Vodă, cu participarea elevilor şi profesorilor de la Colegiul Național Vasile Alecsandri Galați.

Bucla




Lansare de carte


T. O. Bobe


Libraria Humanitas, Cismigiu, Bucuresti


17 februarie 2015