marți, 10 februarie 2015

Seara cu Suflet



Grosu Aurelia


Town Coffe, Galați


11 februarie 2015





     Pe 11 februarie, ora 18:00, la Town Coffe, are loc in Galati o alta SEARA CU SUFLET in care organizatoarea Grosu Aurelia ne va vorbi la inceputul evenimentului despre cum a ajuns scriitor la o varsta in care viata nu ii mai putea oferi nimic, cum a reusit sa sparga barierele mentale gresit formate inca din copilarie si cum intr-un an a publicat si lansat doua carti vandute bine, sub un nume inca necunoscut in Romania! Care este filozofia acestei femei si ce putem invata de la ea, vom afla in seara evenimentului!
    Invitat special Silvia Mircioi- Trainer, Personal& Professional Coach si colaborator al cartii lansate in 11 decembrie 2014, la Biblioteca V. A. Urechia- PICATURI DE SUFLET IN CONTUL INTELEPCIUNII TALE!
Tema abordata de Silvia va fi: "ASCULTARE SI RESPECT"!
Va asteptam cu drag! :-)

Salonul Literar Axis Libri




Lansare de carte


Biblioteca Judeteana V. A. Urechia, Galati


12 februarie 2015





   Biblioteca Județeană V. A. Urechia Galați vă invită joi, 12 februarie 2015, ora 17:00, la Salonul Literar Axis Libri, în Sala de lectură Mihai Eminescu, de la sediul central. 
   Evenimentul va cuprinde lansarea următoarelor volume: Cronica potopului de după Dumnezeu și Foaie de observație-jurnalul unei conștiințe, autor Virgil Andronescu; O samă de scriitori, autor Dumitru Anghel; Alter Ego, autor Dragoș Ionescu; Fiare și oameni și Ordine în gânduri, autor Mihai Vintilă. În cadrul manifestării va avea loc si lansarea revistei Litera 13. 
    În deschidere un mini program literar artistic la aniversarea poetului Grigore Vieru, realizat de tinerii din Basarabia care studiază în Galați, sub îndrumarea profesoarelor Adriana Nicoleta Ilie, Carmen Alexandrescu și bibliotecar Ionica Călin de la Liceul Tehnologic de Marină . 
Moderator: profesorul Theodor Parapiru.

Charles Darwin si teoria evolutionista




Muzeul de Istorie Paul Paltanea


Muzeul Casa Cuza Voda, Galati


12 februarie 2015





   12 februarie este ziua în care celebrăm raţiunea, curiozitatea şi mirarea. Este ziua în care s-a născut Charles Darwin, naturalistul englez ale cărui teorii au exercitat o influență considerabilă asupra științelor naturale și sociale, religiei, filosofiei și, în general, asupra întregii concepții a omului despre sine și despre lume. 
   Muzeul de Istorie Paul Păltănea Galaţi își propune să marcheze acest moment aniversar printr-o serie de activități în cadrul cărora vom vorbi despre viața lui Darwin, teoria evoluționistă și impactul acesteia asupra gândirii umane.
    Evenimentul se va desfășura la Muzeul Casa Cuza Vodă, cu participarea Şcolii Gimnaziale nr. 3 din Galați, dar îi așteptăm pe toți cei interesați de acest subiect, copii și adulți, la manifestarea noastră.

Licitatie de tablouri in scop caritabil




Initiative de toata lauda


Simina Tulai


Chios Events Hall, Cluj - Napoca


12 februarie 2015



Avem placerea de a va invita joi, 12 februarie 2015, la ora 18:30, 
la Chios Events Hall 
pentru o licitatie caritabila avand ca beneficiar asociatia 
Little People Romania ( http://www.thelittlepeople.ro/ ).

Va asteptam, sa dam impreuna o mana de ajutor celor care incearca 
sa ii ajute pe micutii de la 
Sectia de Oncopediatrie de la Institutul Oncologic Prof. Dr. I. Chiricuta din Cluj-Napoca.

Va multumim.

***Silvia Suciu

Descendența Speciei Umane




Darwin Day


Bastionul Maria Therezia, Timisoara


12 - 27 februarie 2015






   Vă invităm la expoziția Descendența Speciei Umane să fiți martorii evoluției parcurse pas cu pas de umanitate, de la cele mai vechi specii din arborele filogenetic, de acum 7 milioane de ani, pânâ la cele mai recente. Veți fi ghidați în această călătorie în trecut de lucrările realizate cu măiestrie și cu acuratețe științifică de artistul plastic și paleoantropologul amator Eduard Constantin Olaru. 
   De la momentul în care primul hominid a pășit pe Terra și până la viitorul supertehnologizat în care vom coloniza alte planete, cartea Revoluția după Darwin. Pledoarie pentru specia umană întreprinde o fabuloasă călătorie printre marile mistere ale viului.
    Expoziția Evoluția umană ilustrată prin portrete și fosile reprezintă o întreprindere unică în România prin care artistul plastic Eduard Olaru dezvăluie misterele evoluției, prezentând peste 50 de planșe educative ce ilustrează complexitatea arborescentă a hominizilor și a diverselor specii de oameni, modul de viață al acestora și particularitățile anatomice ale fiecărei specii în parte.
     Expoziția se deschide începând cu data de 12 februarie pentru a marca 206 ani de la nașterea naturalistului care a facilitat înțelegerea istoriei noastre prin contribuțiile importante la teoria evoluției, Charles Darwin.
    Vă așteptăm la deschiderea oficială de joi, 12 februarie, de la ora 18:00, când vom avea o dezbatere live pe tema evoluției cu Bucureștiul și Satu-Mare.
   Dacă și voi sunteți curioși să faceți cunoștință cu strămoșii care au făcut posibilă existența noastră, nu ezitați să ne vizitați oricând în perioada 12 – 27 februarie, de la orele 11:00 la 19:00, la bastionul Maria Therezia. Intrarea este gratuită.
    Această expoziție este organiztă de Asociatia Secular-Umanista Din Romania și Asociatia pentru Dezvoltare Intelectuala si Personala - ADIP , în colaborare cu Stiinta&Tehnica.

Vă așteptăm!

Maitreyi Devi si Mircea Eliade



Cluj Center for Indian Studies


Calatoria unei povesti de iubire dinspre Orient spre Occident


Muzeul de Arta Cluj - Napoca


14 februarie 2015





Artişti plastici din Banat




Prezente romanesti peste hotare


Galeria Art IX-XI, Budapesta, Ungaria


15 februarie - 1 martie 2015






    Duminica, 15 februarie 2015, ora 18:00, Galeria ART IX-XI din Budapesta (Bld, Bartók Béla nr. 1) va găzdui vernisajul expoziţiei colective Artişti plastici din Banat la care participă, cu câte o lucrare, 42 de creatori de frumos profesionişti - pictori, graficieni, sculptori, artişti decoratori etc. - din Timişoara şi Lugoj, membrii ai UAP. 
   Cuvântul de deschidere va fi rostit de criticul de artă Ioan Szekernyés, preşedintele Filialei din Timişoara a UAP. La festivitatea de deschidere a expoziţiei va participa şi o delegaţie de 15-18 expozanţi.
Curator: pictorul Viorel Cosor.
Expoziţia va rămâne deschisă până în data de 1 martie 2015.
***Galeria Helios Timisoara

Insemnele Regale si Simbolistica lor




Clubul Monarhistilor Romani din U.E.


Muzeul Mihail Kogalniceanu, Iasi


21 februarie 2015




Cine doreste sa mai participe la aceasta dezbatere poate
contacta, in privat, contul de FB

Targul de Sf. Valentin




Institutul Geologic al Romaniei


Muzeul National de Geologie, Bucuresti


13 - 15 februarie 2015





     In perioada 13-15 februarie 2015, la Muzeul Naţional de Geologie din Şoseaua Kiseleff, nr. 2, în intervalul orar 10,00 – 18,00 se va desfasura o noua editia a celei mai indragite expozitii de bijuterii, cristale, pietre pretioase si semipretioase din Bucuresti.
    Vedeta Targului de Sf. Valentin va fi Cuartul Roz. Mineralul este cunoscut ca “piatra iubirii neconditionate” , cuartul roz fiind simbolul iubirii si frumusetii. Margele din cuart roz au fost gasite in zona Mesopotamiei ( actualul Irak) ce dateaza inca din 7000 I.Hr., si se considera ca asiaticii si romanii ar fi primii care au folosit aceasta piatra. Romanii foloseau cuartul roz pentru a face sigilii, semn ca detineau anumite averi. Ei il considerau si ca o piatra cu puteri mari de vindecare. Egiptenii credeau ca acest cuart previne imbatranirea.
    Sunt asteptati la eveniment specialisti din vastul domeniu geologic, pasionati de bijuterii specialisti in cristaloterapie si mai ales iubitori de cristale.
   Preţul unui bilet este de 8 lei pentru adulţi şi 4 lei pentru copii/elevi/studenţi/pensionari.

Salonul de Iarna




Arta plastica contemporana romaneasca


Universitatea Stefan cel Mare, Suceava


15 - 28 februarie 2015




***Ana Maria Ovadiuc Amo

Focul din mine - Inorogul




Arta plastica contemporana romaneasca


Petru Damir


Galeria Artelor, Cercul Militar National, Bucuresti


23 februarie - 12 martie 2014



Conferintele publice Atheneum




Liviu Ioan Stoiciu


Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia, Focsani


13 februarie 2015




***http://evenimentefocsani.blogspot.ro/2015/02/conferinta-publica-athenaeum-ateneu.html

Plimbari si mici excursii in Ramnicu-Valcei




Lansare de carte


Nicolae Angelescu


Muzeul de Arta, Ramnicu Valcea


12 februarie 2015






***Muzeul Judetean Valcea

Targ de martisoare




Muzeul de Arta Populara


Constanta


editia a XII-a, 26 februarie - 1 martie 2015




    Muzeul de Arta Populara Constanta organizeaza in perioada 26 februarie - 1 martie 2015, a XII-a editie a Targului de martisoare.
   Sunteti invitati sa participati cu martisoare traditionale, creatii originale, lucrate manual (pictate, modelate, cusute, insirate, crosetate) din ceramica, lemn, piele, sticla, materiale textile, scoici, pietre.
Va asteptam cu drag!

De la Homorod la Paris




Arta plastica contemporana romneasca


Roman Viktor


Institutul Maghiar, Bucuresti


10 februarie - 10 martie 2015





    La vernisajul expoziţiei va avea loc o sesiune de comunicare la care participă:
prof. univ. dr. Cătălin Bălescu, rectorul UNArte
Silvia Radu, sculptor
Román Elemér
Magda Cârneci, 
scriitor, critic şi istoric de artă, redactor şef la Revista ARTA

   În cadrul sesiunii de comunicare va fi proiectat filmul documentar Attila szekere a Szajna partján (Carul lui Attila pe malurile Senei, subtitrat în limba română), realizat de Boros Zoltán, B. Nagy Veronika şi Sánta Ádám.
   "Victor Roman, recunoscut ca mare sculptor în Franţa, era cel mai ungur dintre români şi cel mai român dintre unguri. Corpul uman e la el creuzet alchimic, iar cavitatea şi ţărâna sunt condiţia zborului. Triada sa secretă : pătratul, cercul şi cilindrul.” (Basarab Nicolescu)

Salonul de literatura Junimea




Muzeul Literaturii Romane


Alexandru Nemtanu


Galeriile Pod-Pogor, Iasi


11 februarie 2015



Poezie & Roman




Cercul Literar Geo Bogza


Florin Dochia, Iulian Moreanu


Casa Municipala de Cultura, Campina


21 februarie 2015