vineri, 4 decembrie 2015

Papusi. Carnaval




Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti


Bucuresti


Colectii si Colectionari: Rita Shapira


6 - 31 decembrie 2015





    Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti vă invită duminică, 6 decembrie, ora 11:00, în Foaier Lena Constante, la vernisajul expoziţiei de păpuşi din colecţia 
Rita Shapira - Papusi. Carnaval.
   Expoziţia care reuneşte păpuşi din porţelan, pluş sau fetru, achiziţionate de colecţionară de peste tot îşi propune să creeze o atmosferă specifică carnavalului. Este o expoziţie dedicată copiilor invitaţi la eveniment precum şi a celor care vor veni să viziteze muzeul.
   După vernisaj, expoziţia de păpuşi va fi însoţită de un program muzical care va oferi micilor spectatori momente unice, unde vor avea ocazia să se distreze 50 de copii îmbrăcaţi în costume de carnaval.
   În cadrul acestui eveniment va avea loc Parada costumelor de carnaval, unde vrăjitoare, spiriduşi, vampiri, priţese, cavaleri şi alte personaje din poveşti îşi vor da întâlnire aici, paradă care se va finaliza cu premierea celor mai frumoase, haioase, creative şi interesante costume.
   Membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România din 1999, Rita Shapira, sculptor de renume mondial, a emigrat în Israel în 1972. A urmat cursurile Academiei de Artă din Bucureşti unde a studiat sculptura cu maestrul Medrea.
A participat la numeroase expoziţii de sculptură şi artă decorativă din România.
   Operele sale fac parte din colecţii private aflate în ţări precum: Canada, Mexic, Statele Unite, Elveţia, România şi Israel.
   Expoziţia poate fi vizitată în perioada 6 – 31 decembrie 2015, de miercuri până dumincă, în Foaier Lena Constante, Şos. Kiseleff nr. 30.
Rita Shapira 021.210.13.31, 0746.278.747

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu