miercuri, 18 noiembrie 2015

Vis de copil




Arta plastica contemporana romaneasca


Bianca Stefania Althamer


Biblioteca Judeteana Panait Istrati, Braila


20 noiembrie 2015





    Vineri, 20 noiembrie 2015, la Biblioteca Județeană Panait Istrati Brăila, de la ora 15:00, este programat vernisajul de desen al Biancăi Ștefania Althamer. Peste 50 de lucrări ale tinerei vor fi expuse pe simeze.
   Bianca este elevă la Liceul Pedagogic D. P. Perpessicius. La nouă ani și jumătate micuța este pasionată de desen, muzică, dansuri și gimnastică aerobică. Nu are foarte mult timp liber, dar îi place enorm să deseneze ori de câte ori are ocazia.
   Pasiunea pentru desen este în parte moștenire de la mama sa, o pasiune care s-a dezvoltat în timp. Primele încercări au fost în jurul vârstei de cinci ani, iar de atunci lucrările realizate au crescut odată cu ea, temele fiind dintre cele mai variate.


   La școală, Bianca a găsit un real sprijin în profesorul pentru învățământ primar, Mariana Mircioi care a îndrumat-o la rândul său către Palatul Copiilor Brăila, la Cercul de desen și pictură. Aici, sub îndrumarea profesorului Maricica Radovici a învățat și s-a dezvoltat, iar rezultatele muncii sunt grăitoare. Nu puține sunt concursurile la care Bianca a participat în ultimii ani, iar talentul i-a fost răsplătit. Iată doar câteva exemple în acest sens: Locul I în septembrie 2015 la Tecuci la Concursul național de artă plastică și iconografie Ucenici la porțile credinței; Locul III la Concursul național Metaforă și culoare în zi de sărbătoare în ianuarie 2015 la Brăila; Locul I la Expoziția internațională Nostalgii de toamnă de la Moreni în noiembrie 2014; Locul I la Concursul Orașul meu, orașul tău organizat de Biblioteca Județeană în noiembrie 2014 și lista poate continua. De altfel, și anul acesta Bianca Ștefania Althamer participă la Concursul Orașul meu, orașul tău organizat de Biblioteca Județeană Panait Istrati Brăila.
   Dintre sutele de lucrări realizate există și unul preferat – o reproducere după Van Gogh, o lucrarea cu bufnițe lucrat în vara aceasta.
   Vă așteptăm pe 20 noiembrie să fiți alături de Bianca Ștefania Althamer la vernisajul de la Biblioteca Județeană pentru a descoperi o parte din lucrările sale!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu