miercuri, 4 noiembrie 2015

Ritmuri cromatice




Arta plastica contemporana romaneasca


Dana Smarandache Males


Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane, Deva


4 noiembrie 2015






COMUNICAT

    Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, organizează miercuri, 4 noiembrie 2015, vernisajul expoziției de pictură intitulată Ritmuri cromatice, semnată de Dana Smarandache Maleș. Evenimentul va avea loc începând cu ora 12.00, în spațiile special destinate artelor vizuale din cadrul Palatului Magna Curia.
    Expoziția de artă contemporană conține 20 de tablouri de dimensiuni mari, tehnica folosită pentru realizarea acestora fiind ulei pe pânză. Tablourile sunt legate între ele printr-un concept atât cromatic, cât și ritmic, după cum sugerează și titlul expoziției. Cromatica picturilor este complexă, bazată pe culori vii, puternice, strălucitoare, chiar contrastante, fapt ce le conferă un aer aparte, iar tematica este organică, concentrându-se atât asupra descompunerii structurilor mari în structuri mici, cât și asupra contrastelor dar și asemănărilor existente, în mod paradoxal, între acestea.
    Dana Smarandache Maleș, autoarea acestei expoziții locuiește la Timișoara, unde a absolvit Facultatea de Arte și Design, este licențiată în arte vizuale (pictură) și arte decorative (ceramică), deținând de asemenea și un masterat în pictură. Artista a locuit pentru mult timp în Deva și de aceea îl consideră orașul ei "de suflet”, acesta fiind și motivul pentru care vernisajul acestei expoziției are loc la sediul Muzeului Civilizației Dacice și Romane.
Biroul de Relaţii cu Publicul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu