joi, 26 noiembrie 2015

Istoria corpurilor de iluminat din Banatul romanesc




Asociatia ArheoVest


Casa Studentilor, Timisoara


27 noiembrie 2015





   Anul 2015 a fost proclamat Anul Internațional al Luminii de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite și prin această inițiativă se dorește promovarea importanței luminii în viața de zi cu zi a oamenilor.
   Asociația ArheoVest dorește să vină în întâmpinarea acestei sărbători a luminii organizând o expoziție intitulata LUCET VIATOR care celebrează rolul arheologiei în "scoaterea la lumină” a artefactelor din zona Banatului, utilizate în scop casnic, ritualic, artistic care au luminat viața de zi cu zi a oamenilor din preistorie până în contemporaneitate.
   Lucrările expuse vor fi reconstituiri ale unor obiecte de iluminat descoperite în zona Banatului în urma săpăturilor arheologice, lucrări realizate de Nicholas Les, student al Facultății de Arte din Timișoara și de către Andreea Pană, absolventă a aceleași facultăți.
  Vă invităm astfel să călcați pragul unei expoziții inedite ce prezintă biruința luminii asupra întunericului, prin intermediul obiectelor descoperite în urma săpăturilor arheologice.
   Vernisajul va avea loc în data de 27 noiembrie 2015, ora 17:00, la Casa Studentilor din Timisoara, Bulevardul Regele Carol I, nr. 9.
Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu