vineri, 16 octombrie 2015

Zi de târg




Muzeul de Etnografie si Arta Populara


Tulcea


17 octombrie 2015






    Sâmbătă, 17 octombrie 2015, ora 11:00, Muzeul de Etnografie și Artă Populară Tulcea vă invită să participați la vernisajul expoziției temporare Zi de târg.
    Veți afla mai multe despre târgul de altădată, marcat de anumite habitudini precum: târguitul, prezentarea mărfii, “bătutul palmei”. Atmosfera de târg dobrogean aducea laolaltă români, ruși-lipoveni, turci, aromâni, bulgari sau rromi, orășeni sau săteni, veniți să-și vândă împletiturile din papură, peștele și plasele de pescuit, hamuri, vase de tot felul, alimente, păsări, animale sau lână, dar și să-și cumpere zaharicale, cafea, pânză pentru haine, unelte și alte “finețuri”. Era prilej de întâlnire, taifas, aflare a noutăților, veselie și bună dispoziție.

    În cadrul evenimentului, publicul va fi delectat cu momente artistice inspirate din tradițiile comunităților locale dobrogene:
•            Ansamblul Folcloric Ghiocel de la Luncavița, coordonat de coregraf Cătălin TĂNĂSUICĂ și prof. coordonator Gabriela MANGHIUC;
•            Ansamblul de dansuri Molodțî al Comunității Rușilor-Lipoveni din România – filiala Tulcea, coordonat de coregraf Roman JORA.

Expoziția este însoțită de ghidaj audio, realizat de colectivul MEAP.
Intrarea este liberă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu