marți, 27 octombrie 2015

In memoriam Gheorghe Alexa (1891-1985)




Muzeul Poni-Cernatescu


Iasi


28 octombrie 2015





    Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii Ştefan Procopiu din cadrul Complexului Muzeal Naţional Moldova Iaşi organizează miercuri, 28 octombrie 2015, începând cu ora 12:30, la Muzeul Poni - Cernătescu de pe strada Mihail Kogălniceanu nr.7B, manifestarea omagială IN MEMORIAM Gheorghe Alexa (1891-1985) .
    Organizat în parteneriat cu Arhivele Statului Iaşi, Colegiul de Electronică şi Telecomunicaţii Gheorghe Mârzescu Iași, Colegiul Național de Artă Octav Băncilă Iaşi şi consacrat comemorării a 30 de ani de la stingerea din viaţă a reputatului profesor chimist Gheorghe Alexa, evenimentul cultural se înscrie firesc în suita de manifestări omagiale dedicate marilor personalităţi care şi-au înscris cu cinste numele în istoria ştiinţei şi tehnicii din România.     
    Profesorul univ. dr. ing. Gheorghe Alexa este cunoscut îndeosebi ca întemeietor de şcoală superioară ieşeană în domeniul chimiei pielii şi a înlocuitorilor din piele. Cercetările, invenţiile şi inovaţiile savantului ieșean au atestat contribuţia deosebită pe care a adus-o în dezvoltarea tehnologiilor de prelucrare a pieilor pe plan european.
     Programul acestui eveniment va include evocări susținute de prof. dr. ing. Nicolae Badea de la Facultatea de Textile - Pielărie și Management Industrial Iași din cadrul Universității Tehnice Gheorghe Asachi Iași, precum și de elevi ai Colegiului Tehnic de Electronică și Telecomunicații Gheorghe Mârzescu Iași. Cu acest prilej va avea loc vernisajul expoziției Gheorghe Alexa - Documente de referință biografică, ce va putea fi vizitată până pe 20 noiembrie 2015.
    Manifestarea se va încheia cu un mini-concert de muzică clasică, susținut de Clara-Sofia Lupașcu de la Colegiul Național de Artă Octav Băncilă Iași, care va interpreta, la violoncel, piese din creația compozitorilor Johann Sebastian Bach, Joseph Haydn și David Popper.
 Va invitam!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu