miercuri, 7 octombrie 2015

Festivalul Tara Oltului in produse si traditii




Bradu


25 octombrie 2015





"Doamne bine-am nimerit
Si cu cin' m-am intalnit.
Si petrecere si joc
Cu tot satul la un loc!
Dragu-mi-i unde-am venit
Si de cin' m-o omenit"

   Se strang comunitatile, se aduna oamenii cu cantecele si jocurile satelor, cu straiele mandre si traditiile mostenite, isi pun pe masa bucate alese si lucraturi maiestrite si mai ales isi pun sufletul in palme muncite, strop de lumina si caldura in intampinare de oameni buni si frumosi. Va asteapta sa fiti printre oaspetii pentru care se strang, va asteapta sa va bucurati impreuna de darurile toamnei si ale Tarii Oltului, de ceea ce cu dragoste au pastrat din mostenirile mosilor nostri.
   Daca doriti sa achizitionati produse traditionale fabricate in Tara Oltului si sa descoperiti specificul gastronomic de aici sau daca iubiti animalele si doriti sa participati la o expozitie de animale, haideti la Festivalul Tara Oltului in produse si traditii duminica, 25 octombrie 2015, incepand cu ora 11:00, pe dealul de la intrarea in localitatea Bradu, dinspre Avrig, via Brasov. 
     Nu vor lipsi mestesugurile traditionale si portul local, dar si muzica si voia buna!
    Festivalul Tara Oltului in produse si traditii este o manifestare prin care se doreste realizarea unei mai bune promovari a produselor si traditiilor zonei, a unei mai bune valorificari a mestesugurilor, a unei mai bune promovari a portului, jocului si cantecului, dar si intarirea legaturilor dintre localitati si crearea de noi contacte.
    Festivalul este organizat de Consiliul Local Avrig prin Primaria Avrig si Asociatia Crescatorilor de Animale Avrig .
   Producatorii traditionali, mestesugarii, creatorii populari etc, din toate localitatile Tarii Oltului ce doresc sa participe si sa-si expuna produsele in cadrul acestei cunoscute manifestari, la standurile comunelor de provenienta ne pot scrie la adresa bibavrig@yahoo.com sau la nr de telefon 0748 120 970 pentru a afla detalii suplimentare si inscriere.
Costumul popular este o cerinta minimala pentru cei care expun produse.
   In cadrul festivalului, vor fi organizate diverse expozitii, precum si un spectacol folcloric, sustinut de ansambluri, grupuri si solisti din localitatile zonei Tara Oltului.
Cele mai reusite standuri si cele mai bine realizate produse vor fi premiate.
Va asteptam cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu