marți, 6 octombrie 2015

Cursuri de arta populara




Inaugurarea sectiei de tesut-cusut


Caseiu - sat Rugasesti


12 octombrie 2015





    Luni, 12 octombrie 2015, ora 18.00, la Centrul Info-turistic – Căşeiu, sat Rugăşeşti, Şcoala Populară de Arte Tudor Jarda, instituţie subordonată Consiliului Judeţean Cluj, îşi va deschide o nouă secţie de cursuri de ţesut-cusut, după cele existente la această oră la Cluj-Napoca şi Bedeciu. 
    Situată într-o zonă bogată în tradiţii populare şi obiective turistice, la interferenţa Clujului cu Maramureşul şi Sălajul, secţia va derula cursuri, pe o durată de doi ani, sub îndrumarea renumitei artiste populare Elvira Gavriş, membră a Academei Artelor Tradiţionale din România. Secţia la la Căşeiu - Rugăşeşti se adresează unui număr de zece femei din zonă, de vârste şi profesii diferite, iubitoare de frumos, care doresc să-şi perfecţioneze arta cusutului şi a ţesutului. 
    Tot cu această ocazie, Şcoala de Arte Tudor Jarda va prezenta Expoziţia itinerantă Iubesc Clujul!, prezentă până acum în mai multe oraşe ale ţării – Reşiţa, Alba-Iulia, Bucureşti, Truda, Satu-Mare, etc. - precum şi în afara României, la Chişinău şi Cernăuţi. 
   La finalul evenimentului vor urma momente de muzică populară susţinute de cursanţii secţiei externe a Şcolii de Artă din municipiul Dej, coordonaţi de Felix Gălan. 
   “Toate acestea au putut fi posibile datorită protocolului încheiat în acest an, de către Şcoala de Arte Cluj, cu Primăria Căşeiu şi Centrul Info-turistic din comună, destinat derulării unor cursuri de artă populară. Unul dintre obiectivele Şcolii de Arte Cluj este acela de acoperi cultural şi educaţional cât mai multe din localităţile judeţului, onorându-ne astfel blazonul de instituţie de cultură de rang judeţean”, a declarat Vasile Corpodean, managerul Şcolii de Arte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu