sâmbătă, 12 septembrie 2015

Vrednici de un Muzeu Național. In memoriam Alexandru Tzigara–Samurcaș




Muzeul National al Taranului Roman


Bucuresti


17 septembrie - 29 noiembrie 1015





    Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă joi, 17 septembrie 2015, ora 18:00, la Sala Foaier, la vernisajul expoziției Vrednici de un Muzeu Național. In memoriam Alexandru Tzigara–Samurcaș.
Prezintă: Ioana Beldiman, istoric de artă.

     Vrednici de un Muzeu Național este titlul expoziției comemorative dedicate lui Alexandru Tzigara–Samurcaș, creatorul, în 1906, al Muzeului de Artă Națională, actualul Muzeu Național al Țăranului Român.
     Expoziția își propune să sugereze atmosfera acelui prim muzeu de Artă Națională, expunând obiecte achiziționate de Tzigara-Samurcaș și păstrate în colecțiile Muzeului Țăranului, cât și obiecte personale, oferite cu generozitate spre expunere de urmași, obiecte aflat în colecția Maria și Tudor Berza. Nu mai puțin prețioase sunt și fotografiile din Arhiva de imagine a Muzeului, care întregesc demersul, accentuând însușirile excepționale ale lui Al. Tzigara –Samurcaș - om de stiință, savant și artist, susținute de un spirit universal și național, deopotrivă.
    Expoziția, deschisă în cadrul evenimentului Zilele Muzeului Țăranului, va putea fi vizitată, la Sala Foaier, până la 29 noiembrie 2015, de marți până duminică, între orele 10:00 și 18:00.      
    Intrarea este liberă.

Coordonator: Vlad Manoliu
Curatorii expoziției: Venus Mateescu, Rodica Marinescu și Vlad Manoliu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu