luni, 21 septembrie 2015

Festivalul România - Tradiții și Valori Europene




Diaspora romana


Asociatia Romanii in Italia


Milano


26 - 27 septembrie 2015





Comunicat de presă

    Asociația Românii în Italia, cu sediul legal în Via Giovanola 15/B Milano, organizează a XI-a ediție a celui mai longeviv festival românesc din Italia. Este vorba despre Festivalul România - Tradiții și Valori Europene.
    Acesta se va desfășura în două zile, sâmbătă 26 septembrie, ora 17.00 în via Tortona 32, Milano (sediul Confartigianato) și duminică 27 septembrie, ora 16.00, în Piazza San Lorenzo alle Colonne din centrul orașului Milano.
   Pentru a XI-a ediție a festivalului, am inclus în program o serie de evenimente care să pună în prim plan frumusețea tradițiilor și a valorilor românești, măiestria monumentelor și peisajelor turistice românești. Dorim să marcăm locul deosebit ocupat de România în cultura și tradiția europeană și aportul cultural-artistic al țării nostre la patrimoniul cultural european.
   Scopul principal rămâne acela de a emoționa și a mobiliza în același timp imaginarul, sufletul românilor din diaspora și a cetățenilor italieni și de a încânta mintea și conștiința celor care vor asista la diferitele manifestări, de a face cunoscute valorile naționale.
   Particularitatea festivalului din acest an este prezentarea unor tineri regizori, scriitorii și pictori, remarcați în ultimii ani în viața culturală din Italia, în paralel cu demonstrațiile artiștilor, meșteșugarilor care vor veni din Bucovina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu