vineri, 11 septembrie 2015

Festivalul de fotografie: Secvente




Ploiesti - Campina


editia a III-a, 25 - 27 septembrie 2015





     În toamna anului 1933, regele Carol al II-lea al României marca deschiderea un superb edificiu într-unul dintre cele mai prospere orașe ale țării, spunând: “Inaugurând astăzi acest frumos locaș, care este o podoabă a municipiului Ploiești, sunt fericit că în el se vor adăposti aceia cari au chemarea de a împărți dreptatea.”
    Opt decenii au trecut de la această solemnă festivitate și două asociații din Ploiești, îndrumate cu mult drag de muzeele orașului, deschid cea de-a treia ediție a Festivalului de Fotografie Secvențe. Poate că noi nu împărțim dreptatea, dar vrem să o sprijinim, iar pentru aceasta promovăm arta imaginii și mai ales, prezentăm serii de fotografii despre continua schimbare a lumii în care trăim. Este o ediție a colaborărilor, a expozițiilor de grup, o ediție în care vrem să fim deschiși și vizibili, pentru a ajunge cât mai aproape de public. Într-o perioadă în care convingerile ne sunt puse la încercare, credem că este nevoie ca oamenii să se apropie de cultură, de artă, găsind astfel o cale spre dreptate.
    Vă invităm în minunata Sală a Pașilor Pierduți, dar nu pentru a vă pierde, ci pentru a vă convinge de forța fotografiei. Suntem siguri că veți afla lucruri noi, dar și că la rândul vostru, ne veți învăța și pe noi, ceea ce știți deja.

p.s. nu uitați că toate conferințele, atelierele și expoziții noastre sunt gratuite!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu