vineri, 7 august 2015

Expoziţia: Fiinţare




Arta plastica contemporana romaneasca


Marian Simon


Turnul Sfatului, Sibiu


1 - 15 septembrie 2015






    Artistul vizual Marian Simon expune în aceasta vară in Turnul Sfatului din Sibiu. Expoziţia se numeste Fiinţare si se va derula între 1 august și 15 septembrie la etajele 5 si 6 ale acestui monument istoric emblematic pentru Sibiu.
     Proiectul Fiinţare aduce o serie de 30 de lucrări de grafică, realizate de artist fie în acest an, fie în cursul anului 2014. Fiinţare continua firesc Fiinţa, un proiect de anvergura, pornit anul trecut, tot la Sibiu, și care va continua în anii următori cu două noi etape de creaţie.
    Marian Simon transpune pe hârtie stări profunde, declanșate de întalnirea cu muza sa, care i-a schimbat iremediabil legenda personală. Fiinţa și Fiinţarea sunt termenii generici prin care opera sa poate fi descifrată, singurele indicii pe care artistul le oferă privitorului, lăsăndu-i libertatea să descopere singur, prin prisma propriilor experienţe și trăiri, mesajele lucrărilor, rămase în mod voit fără nume.
    Marian Simon: “Mă inspiră propriile vise, dar uneori și visele celor din jur. Gândesc, lucrez și simt în contrast absolut de alb și negru. Nu simt culoarea, de aceea pot spune că sunt grafician pur-sange. Tehnica preferată este desenul în peniţă, în asociere uneori cu laviul de acrilic.”
    Lucrările sunt realizate într-o tehnică personală dezvoltată de artist de-a lungul timpului, peniţa și laviu de acrilic. In mod intenţionat, lucrările nu au nume, lăsând privitorul să își găsească propriul drum și propria interpretare. Toate lucrările au dimensiunea de 70 cm x 100 cm și sunt realizate pe hârtie manuală.
     Marian Simon participă la Laboratorul lui Chirnoaga, o expoziţie de grup dedicată Maestrului, ce are loc în perioada 21 iulie- 17 august la U Art Gallery, Bd. Iancu de Hunedoara nr. 8, bloc H3. 
     Marian Simon este un grafician binecunoscut în România. Născut în 1968, are la activ o mulţime de expoziţii și proiecte de grafică. A absolvit In 1995 Academia de Artă Nicolae Grigorescu, secția Grafică și în 2006 Facultatea de Filosofie, Academia Spiru Haret. S-a format ulterior la “școala” maestrului gravor Marcel Chirnoagă. Art director, creative director si graphic designer pentru numeroase brand-uri ca Tabu, Editura Litera, Adevărul Holding, Forbes România, Promotor etc, art director și creative director în sute de proiecte de advertising.
   Marian Simon are o bogată experienţă artistică reflectată în numeroase expoziţii personale și de grup, în ţară și în străinătate:

2014 - Cercul Militar Național, Turnul Sfatului Sibiu
2012 – Readers Cafe
2009, 2007, 2006 2005- Art Jazz Club, București
2004 - Galeria Foyer - Cercul Militar Național
2003 - Galeria Artelor - Cercul Militar Național, alături de maestrul Marcel Chirnoagă
2001 - Art Jazz Club, București
2000 - Galeriile Dalles, București
1998 - Galeria Artas, București
1997 - Galeria Artas, București
Expoziții de grup
2003 - Galeriilde artă din Praga
2000 - Salonul de artă de la Barcelona
1998, 1999 Salonul Național al Școlilor de Artă, Pitești
1997 - Târgoviște
1997 - Galeriile Herăstrău, București

Site: artasim.ro
Facebook: Artasim/Marian Simon- grafician si Marian Simion

   Meda Popea- Arts & Events este o platformă care îmbină experienţa de 15 ani în consultanţa de imagine și PR cu managementul de proiecte culturale și artistice. Fb: Meda Popea- Arts & Events. Contact: Meda Popea, PR Mastermind- popea.meda@gmail.com, 0729609102

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu