luni, 13 iulie 2015

40/Metafora




Arta plastica contemporana romaneasca


Sorin Iosub


Galeria de Arta Ion Frunzetti, Bacau


17 iulie 2015




RECOMANDARE: Expoziție de pictură Sorin Iosub la Bacău

     Vineri, 17 iulie, ora 17.00, va avea loc vernisajul expoziției 40/METAFORA la Galeria Ion Frunzetti din Bacău. Vor fi expuse peste 40 de lucrări de pictură realizate de autor în perioada 2010 – 2015. În spiritul Proiectului Contemporanii, expoziția va include o mini-serie de imagini ce surprind omul, dar și tușe din individualitatea lui Sorin Iosub (fotografie: Mihail Alexandrescu).
    Sorin Iosub rezolvă dificile probleme ale formei și culorii cu dezinvoltură și prospețimea tușei genuine, dar finalizează prin efecte strălucite în care virtuozitatea, calitatea sa de rezistență, este relevată cu discreție și modestie. Aria introspecțiilor plastice ale pictorului Sorin Iosub atinge diversitatea universalității, de la studiile de tip renascentist, inspirate de lumea faunei mici, până la lista vastă a unui bestiar fabulos. Aceste delicate notații le reconfigurează în noi, precum și insolite structuri de anvergură suprarealistă. Astfel, ia naștere LUMEA LUI IOSUB, un univers fascinant, scăldat de culoare, transparențe orfice și lumină, cu tușe finale, ce au finețea și expresia insuflată de un maestru bijutier.” (Vasile Crăită Mândră, artist plastic, Bacău 2015).
    Expoziția itinerantă 40/METAFORA  a fost găzduită de Galeria Odeon din București în luna martie 2015, urmând  să se desfășoare la Bistrița  și Timișoara în 2016.
    Programul de vizitare al expoziței este de luni până vineri, în intervalul orar 9:00-17:00, perioada 17 iulie – 7 august 2015.
***Contemporanii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu