joi, 11 iunie 2015

În ocniţe




Arta plastică contemporană românească


Nicolae Sava


Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti, București


12 - 21 iunie 2015





    Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti vă invită vineri, 12 iunie, ora 17.00, la vernisajul expoziţiei În ocniţe, autor Nicolae Sava, care va avea loc în sala H. H. Stahl. Muzeul prezintă pe simezele sale o interesantă incursiune în lumea ilustraţiei de carte, acel ceva ce "nu e, probabil ... absolut necesar vieţii omului” dar "aduce o plăcere nesfârşită şi e atât de intim îngemănată cu cealaltă artă absolut necesară vieţii, literatura” (William Morris).      
    Deopotrivă pictor, restaurator, profesor, artistul Nicolae Sava ne propune în expoziţia de ilustraţie de carte În ocniţe o călătorie inedită în lumea de forme şi culori de sorginte bizantină.
   Cele 114 ilustraţii realizate pe format A4, în tehnica tempera pe hârtie, reprezintă letrina fiecărui rubaiat în care se dezvoltă, dezinvolt, ideile filozofice, sau densele - trăiri exprimate în catren. Ilustraţiile au fost realizate de-a lungul a trei ani, în timpul liber, atunci când artistul cobora de pe schelă, în special toamna şi iarna, încărcat deja de suflul trăirilor şi al energiilor învăluitoare emanate de sfinţii pictaţi sau restauraţi.
    Artist ancorat în realităţile vieţii sociale cotidiene, a trăit fiecare eveniment important pe care l-a asimilat şi reflectat în creaţia sa, ca un martor activ în agora zilelor noastre, neputând trece nepăsător fără a lua atitudine.

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 12-21 iunie, 
în Sala H.H. Stahl, de miercuri până duminică, 
în intervalul orar 10.00-18.00,

Mai multe informaţii:
Biroul Relaţii Publice 021 317 91 03/int. 178

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu