marți, 2 iunie 2015

Antrenamentul cailor de curse




Lansare de carte


Ovidiu Cristian Vâjială


Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti, Bucuresti


4 iunie 2015




    Joi, 4 iunie, la ora 17:30, la Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti se lansează prima carte despre cursele de cai scrisă în limba română. Autorul este Ovidiu Cristian Vâjială, profesionist al sportului hipic, specialist al curselor ecvestre Şi mai presus de toate, iubitor al cailor.
    Cartea sa este adresată iubitorilor sportului ecvestru în general si în special celor pasionaţi de lumea curselor de cai, iar momentul lansării acesteia nu este unul întâmplător ales. Astfel, în contextul reconstruirii hipodromului de la Ploieşti şi relansării în viitorul apropiat a curselor de cai în România, cartea lui Ovidiu Cristian Vâjială apare la momentul oportun. În ea pot găsi câte un sfat util, o idee bună sau o vorbă de duh către cei care simt că "Vântul Raiului suflă printre urechile calului", fie aceştia proprietari şi crescători de cai sau profesionişti ai hipodromului precum antrenori, jochei ori potcovari.
     "Voi milita în permanenţă pentru relansarea în România a sportului hipic, pentru dezvoltarea şi susţinerea echitaţiei academice şi a oricăror ramuri ale sportului ecvestru care pot readuce calul la locul pe care îl merită în această ţară", spune Ovidiu Cristian Vâjială în introducerea cărţii sale. Şi vorbeşte cât se poate de serios, căci în peste 15 ani, el a reuşit să devină unul dintre cei mai apreciaţi profesionişti ai domeniului hipic din ţara noastră. Este un om care îşi dedică viaţa promovării calului ca atlet şi partener esenţial al omului şi genul de persoană care percepe viitorul ca pe o cursă spre excelenţă fără linie de finiş, după modelul nobilului Şeic Mohamed bin Rashid Al-Maktoum, unul dintre cei mai mari iubitori ai calului şi al sportului ecvestru.
     La eveniment vor lua cuvântul invitaţi de marcă precum doamna Conf. Univ. Dr. Paulina Popoiu, director general al Muzeului Naţional al Satului Dimitrie Gusti, doamna Irina Cajal, subsecretar de stat la Ministerul Culturii şi domnul Dr. Ilie Georgescu, creatorul Calului de Sport Românesc, membru de vază al Jockey Club România. Rolul moderatorului va fi asumat de cunoscuta realizatoare de emisiuni de televiziune, Mihaela Tatu.
     Cu ocazia evenimentului, în foaierul Sălii Victor Ion Popescu din cadrul Muzeului Naţional al Satului Dimitrie Gusti va fi organizată şi expoziţia (cu vânzare) de artă fotografică Equilibrium, realizată de artistul foto Bogdan Petru în colaborare cu Ovidiu Văjială.

Mai multe informaţii:
Biroul Relaţii Publice:
021 317 91 03/int. 178


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu