luni, 11 mai 2015

Păsări migratoare din zona Ariei Protejate Balta Tălăbasca




Complexul Muzeal de Stiintele Naturii Rasvan Angheluta


Balta Talabasca


13 - 14 mai 2015





    În perioada 13 – 14 mai 2015, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Răsvan Angheluţă Galaţi, în colaborare cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Galaţi, derulează proiectul educaţional Păsări migratoare din zona Ariei Protejate Balta Tălăbasca, manifestare care îşi propune să promoveze ideea protecţiei păsărilor migratoare şi a mediului lor de viaţă, în general, dar şi să conştientizeze participanţii la proiect asupra necesităţii implicării lor în acţunile de protejare a păsărilor.
    La proiect participă elevi de la Şcoala Gimnazială nr. 7 Constantin Brâncoveanu Galaţi (clasa a III-a, înv. Păduraru Monica) şi de la Şcoala Gimnazială nr. 12 Miron Costin Galaţi ( clasa a VI-a, prof. Calciu Agnes). 
   Toate activităţile se vor desfăşura în Aria de Protecţie Specială Avifaunistică Balta Tălăbasca din comuna Tudor Vladimirescu (jud. Galaţi) unde specialiştii le vor prezenta copiilor cadrul natural şi argumentele care au stat la baza declarării ecosistemului respectiv drept arie protejată. În cele două zile de cercetare pe teren, elevii vor fi organizaţi pe echipe de lucru pentru efectuarea de observaţii ornitologice şi identificarea speciilor de păsări cu ajutorul binoclurilor. La finalul proiectului se doreşte ca elevii implicaţi să aibă cunoştinţe despre diversitatea speciilor de păsări migratoare din această zonă, balta Tălăbasca, despre biologia şi ecologia acestora, pe care să le adauge la cele studiate la materia studiată la şcoală.

Un comentariu:

  1. Foarte interesanta aceasta initiativa, sper sa se mai faca, Romania are o fauna deosebita cu multe specii pe cale disparitie ce trebuie protejate.

    RăspundețiȘtergere