miercuri, 13 mai 2015

Noaptea Muzeelor la Pontus Euxin




Muzeul de Istorie Națională și Arheologie


Constanța


16 mai 2015






Comunicat de presă

     Pentru promovarea culturii Dobrogei milenare, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, alături de partenerii săi, organizează în data de 16 mai 2015 o amplă manifestare dedicată evenimentului european Noaptea Muzeelor.
     Cu această ocazie, între orele 20:00 - 24:00, M.I.N.A.C. își deschide larg porțile către toți iubitorii de istorie care sunt așteptați să viziteze expoziția permanentă cu cele două săli de Tezaur și expoziția temporară Pe urmele Gânditorului. Amprente ale civilizației Hamangia.
    Vizitatorii muzeului nostru vor putea participa la o demonstrație de lupte daco-romane organizată în Piața Ovidiu de Asociația Danais – România - Dacia Casa Noastră (orele 17:00 - 19:00) și se vor putea bucura de un spectacol de muzică folk, Nostalgii de primăvară, susținut de solistul Walter Ghicolescu (orele 19:00 - 21:00).
    Ultima parte a manifestării va cuprinde un concert de muzică clasică susținut de studenții și cadrele didactice ale Facultății de Arte a Universității Ovidius Constanța, specializarea Interpretare muzicală - Canto. Manifestarea, intitulată Concert de Mai, este organizată din inițiativa sopranei Florența Marinescu, cu participarea soliștilor: Radu Făgărășan, Mădălin Băldău, Maria Cernat, Ali Nejla. Invitat special este actorul Vasile Gherghilescu (orele 21:00 - 22:00, Aula Adrian Rădulescu din incinta muzeului).
Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu